Ieteikumi, kā samazināt tēriņus, iegādājoties ceļojuma paketi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Ceļošana un pasaules apskatīšana pavisam noteikti ir visnotaļ dārgs pasākums, ar ko noteikti ir jārēķinās ceļotājiem. Bieži vien ieekonomēšanas nolūkos daudzi tūristi iegādājas ceļojumu paketes jeb «all inclusive» piedāvājumus. Taču arī šādas paketes var, pašam nemanot, izrādīties dārgākas un neekonomiskākas kā cerēts.

Britu finanšu servisa «Post Office Travel Money» 2018. gada veiktajā pētījumā noskaidrots, ka ģimenes papildus ceļojumu paketēm iztērē aptuveni 160 eiro par atsevišķiem viesnīcas pakalpojumiem, piemēram, ēdienam, našķiem, dzērieniem u.c. Turklāt ārpus viesnīcas ģimenes iztērē vēl 330 eiro ēdieniem un dzērieniem, neierēķinot izmaksas par dažādām tūrēm, suvenīriem, biļetēm un transportu. Finanšu pakalpojumu sniedzējs ir secinājis, ka dažās vietās izdevīgāk pat ir maksāt par katru viesnīcas pakalpojumu atsevišķi, jo dažkārt ceļojumu paketes izmaksas ievērojami pārsniedz to summu, kas būtu jāmaksā dalīti. Lai negadītos pārlieku lieli tēriņi ceļojumu laikā, ievēro šos ieteikumus.

1. Rūpīgi izpēti vietu un tās viesnīcu piedāvājumus

Pirms ceļojuma noteikti izvērtē, cik dārgs ir ceļojuma galamērķis un kādi varētu būt aptuvenie tēriņi. Ceļotājiem ir ieteicams izvērtēt valsts dārdzības līmeni, piemēram, ceļojot uz Šveici, izmaksas būs nesamērīgi dārgas, taču Rumānijā cenas būs pat mazākas nekā Latvijā.

Foto: unsplash.com

2. Padomā, kādas brīvdienas būtu tev piemērotākās

Izvērtē, ko vēlies sasniegt, izbaudīt vai ieraudzīt atvaļinājuma laikā. Ja esi gardēdis un centies izbaudīt kādas valsts kultūru caur tās kulināriju, ceļojumu paketes nederēs. Ar tām drīzāk pārmaksāsi un arī pārēdīsies.

Foto: unsplash.com

3. Gatavot pašam var izrādīties dārgāk nekā cerēts

Gatavošana ceļojumu laikā var būt visai kaitinoša nodarbe, jo tā paņem tik vitāli svarīgo laiku, kas jāpavada, apskatot pilsētu, turklāt tā var izrādīties ekonomiska tikai tiem, kas ceļo grupās. Ja ceļā dodies ar dzīvesbiedru vai četru cilvēku ģimeni, gatavošana būs pat dārgāka - ņem vērā, ka būs jāiegādājas produkti un arī citi rīki, kas parasti jau ir mājās, piemēram, sāls, garšvielas, eļļa. Ja tomēr esat nobrieduši laiku pavadīt, gatavojot ēdienu, pārliecinies, vai viesnīcā vai arī īrējamā istabiņā ir viss nepieciešamais gatavošanai.

Foto: unsplash.com

4. Noskaidro, vai viesnīcai ir kādas slēptās izmaksas

Dažkārt viesnīcas nemaz nenorāda pilnībā visu, kas neietilpst ceļojumu paketē, un vien galamērķī nākas atskārst, ka samaksātajā neietilpst spa pakalpojumi, alkoholiskie dzērieni vai ūdens. Pirms iegādājies ceļojumu paketi, izpēti, kas tajā ietilps un kas ne, izlasi citu ceļotāju atsauksmes, vērtējumus.

Foto: unsplash.com

5. Uzmanies ar bērnu našķiem

Finanšu servisa «Post Office Travel Money» pārstāvis Endrjū Brauns brīdina vecākus par viesnīcu našķiem, kas paredzēti tieši mazajiem tūristiem. Dažas viesnīcas Eiropā un citviet pasaulē piekopj praksi, kurā viesnīca bērniem piedāvā saldējumus un piena kokteiļus īpašās «laimīgajās stundās». Vecāki, domādami, ka našķi ir iekļauti ceļojuma paketē, ļauj bērniem pamieloties, bet, izrakstoties no viesnīcas, atklājas nepatīkams pārsteigums - jāpiemaksā. Ja ceļo ar bērniem, izvēlies bērnus palutināt ar saldējumu kādā tuvējā veikaliņā, kur tas maksās divreiz lētāk nekā viesnīcas «laimīgajās saldējuma stundās».

Foto: unsplash.com

6. Aizmirsti par internetu

Lai gan pie mums ir pierasts, ka viesnīcas nodrošina bezmaksas internetu, tomēr tā nav visās valstīs. Dažviet viesnīcu internets ir ārkārtīgi lēns un par labāku savienojumu viesnīcas pieprasa papildu samaksu, taču ir iespējami arī tādi varianti, kad viesnīca pieprasa samaksu par interneta izmantošanu, kas dažiem var izmaksāt pat virs 30 eiro par dažām dienām. Šādos gadījumos var lūkot pēc bezmaksas interneta vietējos bāros, kafejnīcās vai restorānos vai arī pavadīt atvaļinājumu bez tā.

Foto: unsplash.com
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu