10 padomi, kā izvēlēties labāko gaļu šašlikam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kā pagatavot visgardāko šašliku? Veiksmīga recepte, pareiza cepšana, gardas mērces - tā vienā balsī teiks šašliku cienītāji. Un viņiem būs taisnība, bet, izvēloties neatbilstošu gaļu, šašliks neizdosies tik gards kā iecerēts. Tāpēc pirms došanās piknikā pirmkārt jāparūpējas par labas, kvalitatīvas gaļas iegādi, ziņo Originalfood.ru.

1. Lai izcepot gaļa nebūtu sīksta, tai jābūt atdzesētai.

2. Nav ieteicams izmantot saldētu un atkausētu gaļu, jo pagatavojot tai nebūs laba, baudāma struktūra un tā juks ārā. Labāk izvēlēties svaigu, atdzesētu gaļu, kurai kārtīgi notecinātas asinis. Gabaliem jābūt stingriem un vienmērīgiem.

3. Gaļai noteikti nedrīkst būt ķīmisks aromāts vai tāds, kas rada aizdomas par gaļas bojāšanos. Vizuāli svaigāka gaļa būs sausa, spīdīga un vienmērīgā krāsā.

4. Jāizvēlas tāds gaļas gabals, kas nav cīpslains un ir bez lielas speķa daļas (negodprātīgi pārdevēji bieži gaļas gabalus stendā novieto tā, lai šie trūkumi nebūtu redzami).

5. Ja nav citas iespējas, var pirkt vienu reizi saldētu gaļu. Lai pārbaudītu, vai gaļa bijusi saldēta tikai vienu reizi, paņem gabalu rokās un pasildi to ar pirkstiem; tajās vietās, kur piekļuva siltums, gaļai jākļūst tumšākai, ja tā nav, tad gaļa ir saldēta un atkausēta vairākas reizes.

6. Cūkgaļa - universālākā un piemērotākā gaļa šašlikam. Šī gaļa ir nopērkama teju katrā pārtikas veikalā, un izvēle ir tiešām plaša. Gaļu ieteicams izvēlēties gaiši rozā krāsā ar nelielu tauku kārtiņu. Tieši šašlika gatavošanai nav ieteicami filejas gabali, jo tie būs pārāk sausi un sīksti.

7. Klasiskā Kaukāza šašlika gatavošanā izmanto svaigu jauna jēra gaļu. Tādu ne vienmēr izdosies atrast, tāpēc, ja nu neizdodas, tad izvēlies jēra gaļas gabalu, kurš ir koši sarkanā krāsā. Rubīna tonis jēra gaļai norāda uz to, ka tā nav pirmā svaiguma. Pēc šašlika izcepšanas ieteicams to uzreiz notiesāt, jo tas ātri atdziest un kļūst grūtāk sakožams.

8. Liellopa gaļa ir visnepiemērotākā šašlika gatavošanai, jo tā ir viscietākā un sīkstākā. Ja nav pieejams cits gaļas veids kā tikai liellops, centies izvēlēties pēc iespējas jaunāka dzīvnieka gaļas gabala izgriezumu un pēc krāsas maksimāli gaišāku. Ja jāizvēlas šašlika gatavošanai, no visiem pieejamajiem liellopu gaļas veidiem labākais variants būs tieši teļa gaļa.

9. Viens no pēdējā laika ekonomiskākajiem un nu jau arī ļoti iemīļotiem šašlikiem ir vistas gaļas. Piemērotākie gabali būs stilbi un šķiņķīši.

10. Svarīgi ir ne vien izvēlēties pareizu gaļu, bet pēc tam to arī pareizi sagriezt gabaliņos! Noteikti tos nedrīkst griezt pārāk mazus, jo pēc izcepšanas tie būs sausi. Tomēr nevajadzētu griezt arī pārspīlēti lielus, jo tad cepšanas procesā ārpuse var sākt jau degt, bet vidus joprojām būs jēls. Ja izvēlētais gaļas gabals ir pārāk sauss, ir ieteicams to uz iesma vērt pamīšus ar speķa gabaliņiem, lai iegūtu sulīgāku šašliku.

Ja ņemsi vērā visus nosacījumus - labu marinādi, piemērotu gaļu, pareizu tās sagatavošanu, tad tavs šašliks izdosies nevainojams!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu