Gada, iespējams, pat gadu desmita lielākais un skaļākais notikums karaliskajās aprindās ir pagājis - prinča Harija un viņa izredzētās Meganas Mārklas kāzas ir godam atzīmētas. Slaveni viesi, skaistas kleitas, dārgas rotas un, protams, karaliski klāts svētku galds. Bet kas gan tās būtu par kāzām bez īstas kāzu tortes? Megana un Harijs savu kūku izvēlējušies. Bet kādas kāzu tortes bija baudāmas citās karaliskajās kāzās?
Meganai, Keitai vai karalienei - kurai greznāka kāzu torte?
Princis Harijs un Megana Mārkla
Jaunā pāra prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu torti gatavoja konditore Klēra Ptaka no konditorejas «Violet Cakes». Kūkas īpašo garšu veidoja citroni un plūškoks, kurus papildināja «spilgti pavasara aromāti». Kūkā pievienotais plūškoka sīrups tika gatavots karalienei piederošajos Sendringemas īpašumos no tur augušiem plūškokiem. Pildījumā tika izmantots Amali citronu un plūškoka ziedu krēms.
Kūka tika dekorēta ar vietējiem sezonas ziediem, ieskaitot peonijas un rozes.
Princis Viljams un Keita Midltone
Kembridžas hercogam un hercogienei viņu kāzās 2011. gadā tika gatavotas divas kūkas. Pirmā bija krāšņā astoņu pakāpju augļu kūka ar glazūru, par tēmu «ziedu valoda», kuru gatavoja beķere Fiona Kērna no Leičesteršīras. Konditorejas šedevrs, kas tika gatavots piecas nedēļas, bija pārklāts ar baltu krēma glazūru un dekorēts ar 900 smalkiem cukura mastikas ziediem. Viljams un Keita saglabāja divus kūkas augšējos līmeņus savu nākotnes bērnu kristībām.
Otra kāzu torte bija Viljama bērnības iemīļota šokolādes biskvīta kūka. Tā tika gatavota pēc receptes, kas tika saņemta no Bekingemas pils šefpavāriem.
Karaliene Elizabete II un Edinburgas hercogs, princis Filips
Karalienes Elizabetes II kāzu kūka bija iespaidīga – 2,7 m augsta, 225 kg smaga un bija izkārtota četros līmeņos. Kāzu tortes sastāvdaļas tika vestas no Austrālijas. Tā tika sagriezta, izmantojot Filipa zobenu. Viena kūkas daļa tika saglabāta līdz prinča Čārlza kristībām, bet vēl viena daļa nosūtīta atpakaļ uz Austrāliju kā pateicības zīme.