Kā izglābt pārsālītu mērci?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mēs visi, visticamāk, esam piedzīvojuši to brīdi, kad vienīgais, ko var sajust mērcē, ir sāls. Tomēr neatkarīgi no tā, vai esi reducējis mērci līdz pārāk biezai konsistencei vai arī nedaudz pārcenties ar sāls daudzumu gatavošanas procesā, ir daži vērā ņemami triki, ar kuriem vari mēģināt pārsālīto mērci izglābt, ziņo popsugar.com.

Veidi, kā labot sabojātu mērci, ir atkarīgi no tās veida:

  • Krējuma un sviesta bāzes mērcēm pievieno papildu krējumu vai brūno cukuru, lai neitralizētu sāls garšu.
  • Tomātu mērcēm (gan no svaigiem tomātiem, gan tomātu mērcēm un pastām) brūnais cukurs arī būs tas, kas radīs tīkami saldu kontrastu. Kā arī iespēja mazināt sāls daudzumu ir, pievienojot vēl papildu tomātus.
  • Vieglākām mērcēm, kas gatavotas ar zaļumiem, pievieno nedaudz citrona sulas. Tā skābums palīdzēs līdzsvarot garšas.

Uzlabojama ir arī mērces konsistence:

  • Ja mērce sanākusi pārāk bieza, atšķaidi to ar buljonu, kas nav pārlieku pārsātināts ar garšvielām.
  • Vīna pievienošana arī ir viena no metodēm pārsālītas mērces glābšanai, tomēr tā ir mazliet sarežģītāka. Ja pilnībā neizgaros alkohols, mērce iegūs rūgtenu piegaršu. Ja tomēr izvēlies papildināt mērci ar vīnu, esi gatavs to ilgāku laika posmu karsēt, lai iztvaicētos viss tajā esošais alkohols.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu