Tīģeris pret lāci: asiņaina cīņa starp abiem dzīvniekiem Indijā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Tadobas nacionālā parka viesi bijuši aculiecinieki kādai agresīvai un asiņainai cīņai starp tīģeri un lāci, ziņo Lielbritānijas medijs «Daily Mail». Lai arī tieši tīģeris sācis kautiņu, tieši šis dzīvnieks tajā galu galā zaudējis.

Kāds Tadobas nacionālā parka aculiecinieks dalījies ar vizuāliem materiāliem no notikuma. Tūristi atklājuši, ka cīņa sākās brīdī, kad tīģeris uzbruka garlūpu lācenei, kurai blakus atradies arī mazulis.

Tīģeris esot zvilnējis ūdenī, kad netālu parādījās lācene ar mazuli. Cīņu dzīvnieks visdrīzāk sācis tāpēc, ka centies nosargāt savu teritoriju.

Sākotnēji kautiņā dominējis tīģeris, tomēr dzīvniekam tā arī neizdevās pieveikt lāci viņa biezā kažoka dēļ, tāpēc drīz vien lomas tika mainītas.

Lai arī parasti plēsēji cenšas viens no otra izvairīties, nereti gadās, ka tīģeri nogalina ne tikai lācēnus, bet arī pieaugušu lāci. Savukārt garlūpu lāči tiek uzskatīti par agresīviem dzīvniekiem, kam lielākoties izdodas tīģerus padzīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu