Griezt vai negriezt: kā būt drošam, ka avokado ir gatavs?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja esi avokado cienītājs, tad tev noteikti ir sava metode, kā noteikt, vai tas ir nogatavojies. Visbiežāk izmantojamā - pārliecināmies, ka, viegli uzspiežot uz avokado mizas, paliek neliela iedobe.

Tomēr nereti šāds mīkstums norāda nevis uz gatavību, bet uz to, ka auglis ir saņēmis triecienu vai kāds šo spiešanas metodi ir izmantojis pirms tevis. Ja esi iecerējis ko pagatavot no avokado, tad, pārgriežot un ieraugot to zaļu vai jau pārgatavojušos un bojātu, vilšanās ir liela.

Lai tā nebūtu, lūk, vēl viena metode, kā pārbaudīt avokado gatavību! Noņem brūno, cieto kāta pamatnīti, kas saglabājusies avokado kāta vietā, - ja tā nāk nost viegli un apakšā redzama skaista, zaļa krāsa, avokado būs gatavs. Ja krāsa apakšā brūna - avokado būs pārgatavojies vai jau sācis bojāties un viss auglis zem mizas būs jau ar melniem punktiņiem. Savukārt, ja kāta pamatne nemaz tik viegli nenāk nost, tad avokado nav gatavs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu