Viena lieta, kas var palīdzēt izglābt pasauli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Šī nebūs ziņa tiem, kas jūsmo par gaļas ēdieniem. Ja nēsā ādas apavus un vakaros mielojies ar siermaizēm, tad, lasot šo, varētu pārņemt vainas izjūta. Kāpēc? Par to tālāk ziņā.

Globālā pētījumā par siltumnīcas efektu, ko rada vairāk nekā 38 tūkstoši lauku saimniecību visā pasaulē, norāda uz vienkāršu veidu, kā mēs katrs varam dot savu artavu globālās sasilšanas mazināšanā. Un to iespējams panākt, nelietojot piena un gaļas produktus, vēsta «news.com.au».

Ziņojumā, kas publicēts žurnālā «Zinātne», teikts, ka industrijas samazināšanās varētu mazināt pasaulē aizvien pieaugošo siltumnīcas efektu. Kā norādīts pētījumā, cilvēka organismam dzīvnieku gaļa nemaz neesot nepieciešama.

Pētījuma dati rāda, ka olbaltumvielu iegūšana no augu valsts produktiem, piemēram, zirņiem vai pupām, ir videi daudz draudzīgāka nekā no gaļas.

«Vegānisms, iespējams, ir vienīgais un labākais veids, kā mazināt negatīvo ietekmi uz vidi,» apliecina Oksfordas universitātes pētnieks Džosefs Pūrs. «Pāriešana uz vegānismu būtu daudz efektīvāka par lidojumu skaita samazināšanu vai elektriskās automašīnas iegādāšanos.»

Ja vegānisms šķiet pārāk ekstrēma iesaistīšanās pasaules glābšanā, tad eksperti iesaka vismaz mēģināt samazināt ikdienā patērēto gaļas daudzumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu