Čili pipara ceļojums: no Bangladešas līdz tavai virtuvei

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos.com/ Caters News Agency/ Scanpix

Līdz ar iespēju arī Latvijā ievest eksotiskus augļus, dārzeņus un garšvielas, savā ēdienkartē esam iekļāvuši čili piparus – košus, intensīvus, asus un ne tik ļoti. Kādam patīk kaltēti, kādam čili pulveris, bet citam svaigā veidā. Parasti čili piparus redzam nelielās kastēs veikalu plauktos, bet vai jebkad esi savām acīm skatījis šo piparu «paklājus», kuriem nav ne gala, ne malas?

Lūk, elpu aizraujoši skati no Bangladešas, kur tiek audzēti un novākti sarkanie čili pipari, kurus pēc tam piegādā garšvielu ražotājiem.

Bangladešā čili ir visplašāk izmantotā garšviela. Šie asie pipari tiek ēsti ar pārliecību, ka tie mazina dažādas sāpes, arī galvassāpes, mazina asins sarecēšanu, aptaukošanās iespēju, kā arī iespēju saslimt ar vēzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu