5 veselīgi paradumi, kas ļaus paildzināt mūžu par 10 gadiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Vēlies pagarināt savu mūžu par desmit gadiem? Jauns pētījums atklājis, ka tas iespējams, ievērojot piecus veselīgus paradumus, vēsta «CNN».

Kas tad ir šie pieci veselīgie paradumi? Nekad nesmēķē, parūpējies par veselīgu ķermeņa masas indeksu, nodarbojies ar vingrojumiem, nelieto pārāk daudz alkohola un ēd veselīgi.

Katrs no šiem faktoriem ir nozīmīgs, lai mazinātu risku mirt no vēža un sirds un asinsvadu slimībām.

«Šie ir daži no galvenajiem priekšlaicīgas nāves iemesliem. Tāpēc, cenšoties ievērot šīs lietas, iespējams izvairīties no pāragras nāves riska,» sacījis ASV Hārvarda Medicīnas universitātes profesors un ārsts Meirs Stampfers.

«Mēs varam darīt daudz laba, lai dzīvotu ilgi un veselīgi. Ir tikai jāveic nelielas, vienkāršas korekcijas savā uzvedībā.»

Vislielākais mūža garums ir Monako iedzīvotājiem ar 89,4 gadiem vidēji visā valstī. Otrajā vietā ir Japāna ar vidējo mūža ilgumu 85,3 gadi un Singapūra – 85,2 gadi. Vieni no sliktākajiem dzīvildzes rādītājiem pasaulē ir Afganistānai – 51,7 gadi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu