Ideālās bildes dēļ rīdzinieki dabu nežēlo

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Kādu portāla TVNET lasītāju nepatīkami pārsteidzis maija brīvdienās Uzvaras parkā Pārdaugavā redzētais. Tur mākslinieciski foto uzņemti, nežēlojot skaistos Japānas sakuras jeb ķiršu koku zarus.

«Kā jau liela daļa rīdzinieku maija brīvdienās, arī es biju devusies uz Uzvaras parku Pārdaugavā, kurā skaisti zied Japānas dāvinātās sakuras jeb ķiršu koki,» savu pieredzes stāstu iesāk portāla TVNET lasītāja.

«Sākumā redzēju, ka cilvēki rīko nopietnas fotosesijas, paņēmuši līdzi trepes, skaistam apgaismojumam paredzētus rīkus – nu labi, skats neparasts, bet nevienam pāri darīts netiek. Gāju tālāk un redzu – tā kā sakuras paaugušās, ļaudis masveidā ņem un velk zarus uz leju, lai selfijos priekšā būtu ziedi.»

«Daudzi no tiem zariņiem pēc bildēšanās jau palikuši pavisam pliki vai jau mētājās turpat pie koka,» novērojusi dabas mīļotāja, kurai pēc redzētā radies jautājums, vai tiešām Rīgas dome nevar uzlikt kādu zīmi, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem norāda, ka kokus plēst nedrīkst?

«Vai tiešām sociālajos tīklos liekamo bilžu dēļ ir vērts bojāt kaut ko tik skaistu? Cerams, ka sakuras izaugs un cilvēki to zarus vairs vienkārši nevarēs aizsniegt, bet pagaidām vajadzētu vismaz ziņot par to, ka tā nevajadzētu darīt,» uzskata rīdziniece.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora padomniece informatīvo pasākumu jautājumos Edīte Pūķe portālam TVNET skaidroja, ka šobrīd nav paredzēts uzstādīt brīdinājuma zīmes minētajā vietā.

Rīgas domes saistošie noteikumi nosaka, ka pilsētas teritorijā ir aizliegts bojāt kokus un apstādījumus - lauzt zarus, plēst mizu, traumēt saknes, mehāniski vai ķīmiski bojāt vai citādā veidā ietekmēt kokus un apstādījumus.

«Jāatceras, ka šo saistošo noteikumu ievērošanu visā Rīgā uzrauga pašvaldības policija un par patvaļīgu koku bojāšanu iestājas administratīvā atbildība,» atgādina Pūķe.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu