Kur sākas tava mīļākā šokolādes batoniņa ceļš?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix

Šokolāde - piena, baltā vai tumšā, ar pildījumu, riekstiem vai rozīnēm, kūkās, cepumos un desertos… Pārāk bieži lietojam šokolādi, lai spētu iedomāties savu ikdienu bez tās. Vidēji katru dienu šokolādi ēd 1 miljards cilvēku. Deviņiem no desmit tā garšo.

Bet vai zini, ka šis našķis tiek gatavots no kakao koka augļu sēklām – kakao pupiņām? Tās tiek attīrītas no piemaisījumiem, grauzdētas, smalcinātas, tad no kakao masas tiek izspiests sviests un no pāri palikušā pulvera var sākt gatavot šokolādi.

Bet, pirms vēl kakao pupiņas nonāk līdz mehāniskai apstrādei, kādam ir jāizdara arī grūtākais darbs – tās jānovāc un jāizloba no kakao augļiem. Lūk, kā tas notiek Kotdivuārā (Rietumāfrikā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu