Kā cilvēki ar kustību traucējumiem var nokļūt līdz Latvijas pirmā prezidenta monumentam?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Kāds «Tavas balss» lasītājs metis akmeni Rīgas domes dārziņā. «Cilvēki ar kustību traucējumiem vai ar bērnu ratiņiem diemžēl nevar nokļūt Meža kapos līdz Latvijas pirmā prezidenta J.Čakstes monumentam,» raksta lasītājs, norādot, ka var piekļūt no citas ieejas, bet solīdi būtu, ja par to būtu padomāts. «Dzīvojam citā laikmetā, un par cilvēkiem ar kustību traucējumiem būtu jāpadomā,» piebilst Rīgas iedzīvotājs.

«Apgalvojums, ka cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai vecākiem ar bērnu ratiņiem nav iespējams piekļūt Latvijas Valsts pirmā prezidenta kapavietai, neatbilst patiesībai.

Šobrīd ir nodrošināta piekļuve J.Čakstes monumentam pa vairākiem blakusesošajiem celiņiem, lai būtu iespējams apbraukt kāpnes, kas ved no Viļa Lāča pieminekļa,»

skaidro Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes priekšnieka p.i. Gints Zēla.

Gadījumā, ja jautājums attiecināms uz pieminekļa augšējo, ceremonijām paredzēto platformu, uz kuru ved divas simetriskas sānu uzejas, Rīgas domes pārstāvji informē, ka

monumentam piešķirts valsts nozīmes mākslas pieminekļa statuss

un uz pieminekli attiecas likums «Par kultūras pieminekļu aizsardzību» un Ministru kabineta 2003. gada 26. augusta noteikumi Nr. 474 «Noteikumi par kultūras pieminekļu uzskaiti, aizsardzību un izmantošanu, restaurāciju un vidi degradējoša objekta statusa piešķiršanu» prasības, informē Rīgas domē.

Vienlaikus informējam Rīgas domes pārstāvji informē, ka, lai atvieglotu piekļuvi minētajam piemineklim, Mājokļu un vides departaments 2016. gadā vērsās Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā ar ierosinājumu uzlabot J.Čakstes kapa pieminekļa priekšlaukuma segumu, bet tas ticis noraidīts.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu