5 noteikumi, kas jāievēro, lai olu kultenis izdotos īpaši gards un gaisīgs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Olu kultenis ir viens no iecienītākajiem brokastu ēdieniem, taču, ja ir kāre pēc ātras, siltas maltītes, olu kultenis iederēsies kā uz pusdienu, tā arī vakariņu galda. Turklāt ir valstis, kurās olu kulteņus un omletes biežāk ēd pat vakariņās, nevis brokastīs. Lai tavs iecienītais olu kultenis sanāktu perfekts, ievēro piecus vienkāršus ieteikumus!

 
Foto: depositphotos.com

Cik ilgi pirms cepšanas jāsakuļ olas?

Olu kultenis ir viens no nedaudzajiem ēdieniem, kura gatavošana īpaši nenogurdina. Lai būtu drošs, ka uz tava šķīvja būs visgaisīgākais olu kultenis, olas jākuļ īsi pirms brīža, kad plāno tās liet uz pannas. Jāsakuļ kārtīgi, lai olas baltums un dzeltenums sajauktos un iegūtu vienmērīgu, maigi dzeltenu toni, un uzreiz jālej karstā pannā, kurā izkausēts sviests.

 
Foto: depositphotos.com

Kā iegūt krēmīgāku olu kulteni?

Kārtīga karote skābā krējuma ir slepenā sastāvdaļa, kas olu kultenim piešķir bagātīgu, īpaši krēmīgu tekstūru. Lai arī ļoti neuzkrītoša, garša ir jūtama un garšas kārpiņām tīkama. Rezultātu dos jebkurš skābais krējums, tomēr vislabāko iznākumu sasniegsi, izmantojot pēc iespējas treknāku krējumu. Cik daudz pievienot? 1 tējkaroti uz katru sakulto olu!

 
Foto: depositphotos.com

Kad jāpievieno garšvielas?

Lai iegūtu pilnīgāku un bagātīgāku garšu, papildini olas ar sāli un pipariem pirms cepšanas, nevis brīdī, kad pasniedz jau gatavu maltīti. Ja garšvielas pievieno olu kulšanas procesā, tās kārtīgi iejauksies olu masā un būs jūtamas vienmērīgi, ne tikai kulteņa virspusē.

 
Foto: depositphotos.com

Kādā temperatūrā gatavot?

Lēni un zemā temperatūrā - tas ir moto olu kulteņu cepšanai. Cepot uz mazas liesmas, gatavošanās process norit vienmērīgāk un mazāk iztvaiko ūdens, tādējādi iegūstot maigāku un baudāmāku olu kulteni.

 
Foto: depositphotos.com

Kad panna jānoņem no plīts?

Atceries, ka ēdiens turpina gatavoties arī pēc noņemšanas no uguns, jo panna joprojām ir karsta. Katru reizi, kad gatavo kulteni, paturi to prātā un ņem pannu nost no uguns, kamēr kulteņa gabaliņi vēl ir gaiši un gaisīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu