Ģenerālā tīrīšana jeb kā viegli atgūt veselību pēc garās ziemas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.om

Lai cik labi censtos, mēdz būt grūti saglabāt labu veselību visu garo ziemas periodu. Ziema ir treknu ēdienu, ērta apģērba un filmu maratona laiks. Tomēr, pienākot pavasarim, vairums droši vien ir gatavi ieviest pārmaiņas savā ikdienas rutīnā un atgriezties pie veselīgāka dzīvesveida.

Interneta portāls «Time» apkopojis piecus vieglus veidus, kā veikt «ģenerālo pavasara tīrīšanu» attiecībā uz veselību un labu pašsajūtu.

Labs miegs kā prioritāte

Miegs ir ļoti svarīgs, lai saglabātu labu veselību. Tomēr daudzi to piemirst. Pieaugušam cilvēkam naktī ciešā miegā jāpavada vismaz astoņas līdz deviņas stundas, norāda eksperti. Lai prātu sagatavotu pilnvērtīgam miegam, pirms ielīšanās gultā ieteicams vismaz desmit minūtes meditēt.

Meklē iespējas veikt fiziskās aktivitātes svaigā gaisā

Iestājoties siltam laikam, ielās un parkos cilvēki parādās arvien vairāk un biežāk. Dodies svaigā gaisā arī tu! Veselības uzturēšanai dienā ieteicams noiet vismaz 10 līdz 12 tūkstošus soļu. Ar skaitīšanu var palīdzēt mūsdienu mobilajos telefonos tik viegli pieejamās veselīga dzīvesveida aplikācijas, kas veiktos soļus saskaitīs tavā vietā.

Ievēro veselīgu režīmu

Lai justos labi un saglabātu veselību, ir svarīgi ievērot pareizu dienas režīmu un arī gulētiešanas laiku. Tāpat var sev uzlikt dažāda veida atgādinājumus, piemēram, dienas laikā izdzert noteiktu daudzumu ūdens, ik stundu piecelties no sēdvietas darbā un tamlīdzīgi.

Attīsti labus sauļošanās paradumus

Sauļojoties noteikti ņem līdzi krēmus ar maksimāli augstāko SPF, kas ievērojami labāk pasargās ādu no kaitīgās saules iedarbības.

Sveicieni dienu

Izvēlies vienu laiku, kad celties ik rītu. Lai labāk pamostos, atvēli vismaz 10 līdz 20 minūtes garai pastaigai svaigā gaisā, sevišķi, kad laiks no rīta ir silts un saulains. Vai arī, ja tas iespējams, dodies uz darbu kājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu