Saldēts un pēc tam atlaidināts ēdiens – vai labs?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pēdējos gados daudzi no mums ir sākuši sasaldēt ne tikai pārtikas produktus, bet arī pagatavotus ēdienus, kas palikuši pāri pēc maltītes. Kāda žurnāla «36,6 °C» lasītāja jautāja, vai sasaldēts ēdiens, piemēram, putukrējuma kūka ar ogām nezaudē savu vērtību. Un kādus pārtikas produktus un ēdienus drīkst sasaldēt?

Kā stāsta uztura speciāliste Eva Kataja, sasaldēt drīkst gandrīz visu. Vienīgi jārēķinās, ka atkausējot var mainīties konsistence un garšas īpašības. Ir gan arī atšķirība starp mājās un rūpnieciski saldētiem produktiem – mājās saldētiem var būt lielāks vitamīnu zudums.

Arī pati uztura speciāliste izmanto šādu produktu uzglabāšanas veidu, saldējot gan sviestu, biezpienu un gaļu, kā arī dažādus augu valsts produktus. Ļoti ērti, ja tiek sasaldēts buljons, kuru pēc nepieciešamības var izmantot zupu vai mērču pagatavošanā, un nav nepieciešams to vārīt no jauna.

Droši drīkst saldēt arī jau pagatavotu ēdienu, piemēram zupas un sautējumu. Tas pat būs veselīgāk nekā vienkārši ledusskapī turēts ēdiens vairāku dienu garumā. Šādu saldētu ēdienu un produktus vēlams turēt saldētavā ne ilgāk par 6 mēnešiem.

Pilnu rakstu lasi žurnālā «36,6 °C».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu