Futbolists neparastā veidā sasniedz Everesta bāzes nometni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carters News Agency

Kāds futbola bumbas virtuozs uzstādījis rekordu, kļūstot par pirmo vīrieti, kas uzkāpis Everesta bāzes nometni, neļaujot futbolbumbai pieskarties pie zemes par godu sava mirušā vectētiņa piemiņai.

Rekorda uzstādīšana notikusi šā gada 11. martā, kad futbolists Džons Farnvorss sasniedzis Everesta bāzes nometni, kas atrodas 5364 km augstumā, vienlaicīgi veicot spērienus pa bumbu.

Desmit dienu laikā, iekarojot pasaules augstāko virsotni, Džons ceļā pavadīja aptuveni 10 stundas dienā, nepārtraukti noturot futbolbumbu gaisā.

Cīnoties ar skābekļa samazināšanos un mūžīgi mainīgo reljefu, Džona sešu mēnešu intensīvais treniņu posms atmaksājās ar uzviju, ņemot vērā, ka viņam izdevās pat pārspēt sākotnējos plānus.

Sasniedzot virsotni, Džons bija emocionāls un atcerējās savu «futbolu mīlošo» vectēvu, ko viņš zaudēja Alcheimera slimībai pagājušajā gadā.

«Neviens to nebija izdarījis iepriekš. Es gribēju izaicināt sevi. Nolēmu to darīt vectēva piemiņai un savākt naudu Alcheimera biedrībai,» stāsta Džons.

«Pēdējās pāris dienas prasīja vairāk laika, ņemot vērā skābekļa trūkumu, bija jāsamazina temps,» stāsta futbolists, atklājot, ka viņam padomā ir vēl kāds piedzīvojums.

«Es ceru šādā pašā veidā šķērsot 250 kilometrus Sahāras tuksneša, kas būs pilnīgi citādi klimata ziņā nekā Everests,» plānos dalās futbolbumbas virtuozs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu