Kāpēc Lietuvā ir lētākas Latvijā ražotās olas?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Ap Lieldienu laiku, protams, vairums Latvijas iedzīvotāju iepirkumu grozos lika olas. Taču acīgākie pamanīja, ka Latvijas lielveikalos latviešu ražotāja olas maksā krietni dārgāk nekā mūsu kaimiņzemē Lietuvā. Sociālos tīklus apceļo fotogrāfijas, kurās iemūžināta olu cena Lietuvas lielveikalā «Lidl», kas ir krietni zemāka nekā pie mums.

Cilvēki pamanījuši, ka Latvijā «Balticovo» olas pat ar atlaidi maksā teju divas reizes dārgāk nekā šā paša ražotāja olas Lietuvas veikalos.

Kā portālam TVNET skaidro AS «Balticovo» komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, šādas situācijas pamatā ir fakts, ka

produktu gala cenas veikalu plauktos nosaka nevis ražotājs, bet gan veikalu tīkli – katram veikalu tīklam ir sava cenu politika.

«Plauktu cenas ne vienmēr ir atspoguļojušas korelāciju ar elementāru aritmētiku, un, lai gan pastāv zināma saikne starp visiem trīs Baltijas tirgiem, tajos eksistē vietēja mēroga konkurence un dažādu apstākļu atšķirības,» norāda Auškāps.

Arī viena no Latvijas mazumtirdzniecības veikalu tīkliem, SIA «Maxima Latvija» komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule uzsver, ka mazumtirdzniecības situācija katrā valstī ir atšķirīga, līdz ar to iespējama arī cenu atšķirība.

«Preču pārdošanas cenu veido vairāki faktori - iepirkuma cena, nodokļu likme konkrētajā valstī, pasūtīto preču daudzums, konkrētās valsts iedzīvotāju skaits, loģistikas izmaksas, kā arī konkurences apstākļi,»

precizē Dupate-Ugule.

Lieldienu laikā veikalos «Maxima» brūnās olas tika piedāvātas par īpašu cenu - 0,99 EUR par 10 gab. un baltās olas par 1,19 EUR (10 gab.)

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu