Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Klājam Lieldienu svētku galdu: būs gan ar ko «piesiet dūšu», gan panašķēties

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Sagaidot raibos pavasara svētkus, izsenis tiek klāts arī Lieldienu svētku galds. Ievērojot tradīcijas, ģimene un sabraukušie viesi mielastā būtu jācienā ar košiem, krāsainiem un apaļas formas ēdieniem. Nekādā gadījumā nedrīkstētu piemirst olas, grūbas un pavasara zaļumu, piemēram, skābeņu zupiņu. Tomēr, laikam ejot, svētku ēdieniem ir piepulcējušies arī pasha un kuličs, kā arī citi ēdieni, kurus saimnieces uzskata par īpaši piemērotiem Lieldienu galdam. Saimniece sadarbībā ar receptes.lv piedāvā receptes, no kurām smelties idejas Lieldienu svētku mielastam!

 
Raksta foto

Pikantās uzkodas

Olu uzkoda ar šprotēm

Raksta foto

Pikantā Lieldienu torte

Raksta foto

Lieldienu siers

Raksta foto

Lieldienu pildītās olas

Raksta foto

Lieldienu siļķu salāti

Raksta foto
 
Raksta foto

Sātīgie pamatēdieni

Garšīgā skābeņu zupa

Raksta foto

Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas

Raksta foto

Grilēts jūras asaris

Raksta foto

Grūbas ar baravikām

Raksta foto
 
Raksta foto

Gardie deserti

Karaliskā Lieldienu pasha

Raksta foto

Lieldienu persiku pīrāgs

Raksta foto

Lieldienu kuličs

Raksta foto

Lieldienu tiramisu

Raksta foto
Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu