Spocīgi, bet grezni - pamesta savrupnama nezūdošais šarms

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency

Šī savulaik lepnā Viktorijas laikmeta privātmāja, kas sava bēdīgā likteņa dēļ iesaukta par «Dūmu savrupnamu», lai arī pamesta, joprojām saglabājusi zināmu šarmu un pat skaistumu, vēsta «Caters news». Lai arī papostītas, tajā joprojām redzamas savulaik ļoti greznās mēbeles.

Šī lepnā privātmāja degusi vismaz divas reizes, un šā iemesla dēļ nams nodēvēts par «Dūmu savrupnamu». Ēkā esošās mēbeles ir vairāk nekā 130 gadus vecas.

ASV Džordžijas štatā esošais «Dūmu savrupnams» savulaik uzskatīts par vienu no elegantākajām lauku mājām šajā štatā. Lai gan māja ir pamesta, tā joprojām savādā kārtā saglabājusi kaut ko no tās kādreizējā skaistuma, vēsta «Caters news».

Māja būvēta uz bijušās sieviešu koledžas pamatiem, kas pilsoņu kara laikā nodedzināta. Tajā ir piecas guļamistabas un divas vannasistabas.

1987. gadā jaunie īpašnieki namu atjaunojuši tā sākotnējā spožumā. Taču 2001. gadā māju atkal postījis ugunsgrēks. Tā nu ēka joprojām stāv pamesta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu