Bez našķošanās nu nekādi: klasiski Lieldienu saldie ēdieni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Lieldienas – pavasara saulgriežu svētki, kuros diena kļūst garāka par nakti, tas atspoguļojas arī pašā svētku nosaukumā «Liela diena». Katros svētkos ir kāds īpašais ēdiens, arī Lieldienās! Kamēr vēl esam svētku gaidās, piedāvājam izvēlēties kādu saldāku recepti, lai brīdī, kad pienāk īstā diena, esam tai gatavi.

Lieldienās galdā noteikti jāceļ kuličs jeb Lieldienu kēkss, kuru tradīcijas paredz cept svētku priekšvakarā vai svētku rītā. Tiem, kam kēksi nav cieņā, piedāvājam pashu – Lieldienu biezpiena kūku. Ja svētkus izlem baudīt brīvā dabā – izcep Lieldienu maizītes. Tās būs gardas un ērti līdzņemamas.

Lieldienu maize jeb kuličs

Foto: Depositphotos.com

Karaliskā Lieldienu pasha

Foto: Depositphotos.com

Lieldienu vainags

Foto: Depositphotos.com

Nevārīta pasha

Foto: Depositphotos.com

Lieldienu maizītes

Foto: receptes.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu