Baisi vai mīlīgi? Radījumi, ar kuriem varēs iepazīties izstādē «PetExpo 2018»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17. un 18. martā izstādē «PetExpo 2018» Ķīpsalā interesenti varēs ieraudzīt ne tikai mīlīgus suņus un kaķus, bet arī vairākus neparastus mājdzīvniekus – dažādu sugu čūskas, vardes, ķirzakas, zirnekļus, tūkstoškājus, zarkukaiņus un prusakus. Drosmīgākie dažus pat varēs paņemt rokās!

Lielie un spalvainie tarantuli

Posmkāju zoodārzs «Insektariumas» no Lietuvas sniegs iespēju apskatīt vairāk nekā 20 dažādu sugu tarantulus jeb putnu zirnekļus, kuri pārsteidz gan ar savu krāšņumu, gan izmēriem. Poecilotheria metallica sugas zirnekļi izceļas ar savu košo, metāliski zilo krāsu, Brachypelma boehmei un Brachypelma smithi ¬– ar oranžo, bet Brazīlijas Nhandu chromatus ar sarkani balto krāsojumu. Efektīgs un liels ir Brachypelma emilia sugas pārstāvis, savukārt īpaši aktīvs un kustīgs ir Brazīlijas tarantuls (Lasiodora parahybana). Un tas nav viss – būs iespēja aplūkot arī retāk sastopamo Poecilotheria subfusca!

Bet, ja vēlies iegādāties savu pirmo putnu zirnekli, tad īpašu uzmanību labāk pievērs tādiem mierīgākas dabas zirnekļiem kā Lasiodorides striatus ar svītrainām kājiņām, Brachypelma albiceps ar zeltainu mugurpusi un Grammostola pulchripes, kas var izaugt pat 20-22 cm liels.

No milzu gliemeža līdz pundurezim

Līdzās lielajiem putnu zirnekļiem, kā arī zarkukaiņiem, dievlūdzējiem, skorpioniem, prusakiem un daudzkājiem, būs apskatāmas arī dažādu sugu vardes – tostarp Austrālijas zaļā kokvarde (Litoria caerulea), kura ir viena no lielākajām – sugas mātītes var izaugt pat 13-15cm lielas.

Ar iespaidīgu augumu pārsteigs arī Āfrikas milzu gliemezis (Achatina fulica), kura garums var sasniegt vairāk nekā 20 cm, savukārt ar mīlīgi mazu augumu izstādes apmeklētājus priecēs Āfrikas Pigmeju pundurezis (Atelerix albiventris).

Baisi skaistās čūskas un ķirzakas

Izstādē neiztikt arī bez rāpuļiem! Ar izteikti garu asti leposies Takydromus sexlineatus sugas ķirzaka, ar bārdiņu – Pogona vitticeps ķirzaka, kura var izaugt 60 cm gara, bet ar leoparda krāsas augumu – Eublepharis macularius sugas ķirzaka, kura ir viegli audzējama. Līdzās varēs aplūkot arī sīciņo iguānām radniecīgo Karolīnas jeb zaļo anolis (Anolis carolinensis) ķirzaku un vēl citas.

Savukārt tiem, kurus vilina vēl lielāki rāpuļi, noteikti prieku sagādās dažādas čūskas – Karaliskais pitons (Python regius), skaistā Orthriophis taeniurus, raibā Kukurūzas čūska (Pantherophis guttatus) un vēl citas.

Ņem rokās lupu!

Vai tu zināji, ka gan čūskas, gan zirnekļi savā dzīves laikā vairākas reizes maina ādu, nometot veco? Gan pieaugušie, gan bērni «PetExpo 2018» ir aicināti ļauties jaunatklājumu priekam – ar rokām aptaustīt un ar lupu izpētīt čūsku un lielo zirnekļu nomestās ādas, kā arī iepazīt posmkāju kolekciju. Tā būs izzinoša pieredze!

Nofotografējies ar čūsku!

Vieni mīl skatīties ar acīm, bet citi alkst paņemt rokās pat nedaudz baisākas radības. Tāda iespēja būs! Drosmīgākie izstādes apmeklētāji varēs nofotografēties ar lielo Madagaskaras šņācējprusakus, zarkukaiņiem un pat reti sastopamo albīno zalkti.

Iegādājies jaunu mājas mīluli!

Tie, kuri ir jauna mīluļa meklējumos, varēs iztaujāt «Insektariumas» speciālistus un ar viņu palīdzību izvēlēties sev vispiemērotāko – vai tas būtu zirneklis, zarkukainis, varde vai arī ķirzaka. Turklāt izstādē šiem mazajiem mājas mīluļiem varēs iegādāties arī barību – circeņus, miltu un peru melnuļu kāpurus, kā arī tarakānus.

17. un 18. martā Ķīpsalā notiks lielākā mīļdzīvnieku izstāde Baltijā – «PetExpo 2018», kurā vēl bez šiem baisi mīlīgajiem mājdzīvniekiem varēs apskatīt tūkstošiem suņu, simtiem kaķu, kā arī trušus, ponijus, alpakas, vistas, gaiļus, kazas, āžus un vēl daudzus citus. Neizpaliks arī plašs zooindustrijas preču un pakalpojumu piedāvājums! Uzzini vairāk: www.petexpo.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu