Mazs un neaizsargāts! Lauvene ar mazuli meklē drošu slēptuvi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Lai aizsargātu mazuļus no nevēlamiem viesiem, lauvu mamma tos pārnēsā, satverot aiz skausta. Skaistas fotogrāfijas ar kādu lauveni dabas rezervātā Botsvānā iemūžinājusi fotogrāfe Anja Denkere.

«Par to, ka rezervātā atrodas lauvene, kurai nesen piedzimis mazulis, mūs informēja jau iepriekš,» stāsta fotogrāfe Anja. «Mēs devāmies uz vietu, kur lauvenei vajadzētu atrasties, un drīz vien pamanījām viņu un mazuli slēpjamies krūmā netālu no upes.»

Neilgi pēc tam, kad lauvene pamanīja automašīnu, kas vēro viņu un mazuli, tā satvēra lauvēnu aiz skausta un devās meklēt citu slēptuvi.

«Viņa acīm redzami meklēja kādu citu slēpšanās vietu,» stāsta aculieciniece. «Kādus 20 metrus tālāk viņa atrada citu biezu krūmu, kas arī atradās netālu no upes, un kopā ar savu mazuli ieritinājās tur. Mēs devāmies prom nekavējoties un bijām ļoti pateicīgi, ka spējām piedzīvot tik emocionālu brīdi.»

Lauvēni sāk staigāt apmēram trīs nedēļas pēc dzimšanas. Pirmos divus mēnešus lauvene mazuļus slēpj migās, kas tiek mainītas vairākas reizes. Pārnēsājot mazuli aiz skausta, lauvene cenšas paslēpt tā smaržu, lai par to interesi nesāktu izrādīt citi plēsēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu