Sērojoša lauvene uzņemas rūpes par gazeles mazuli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Lauvas galvenokārt pārtiek no antilopēm, impalām, zebrām un citiem zālēdājiem, tomēr reizi pa reizei mēdz nomedīt arī mazākus dzīvniekus, piemēram, gazeles. Neskatoties uz to, ka gazeles notiesāšana ir iecienīta, šī sērojošā lauvene nolēma to adoptēt, nevis apēst.

Neparasto mirkli iemūžinājis fotogrāfs Gordons Donovans no Ņujorkas, kurš vairāk nekā divas stundas Etošas nacionālajā parkā Namībijā vēroja to, kā lauva aprūpē kādu Dienvidāfrikas gazeli.

Nacionālā parka pārstāvji informēja, ka kāds tēviņš bija nogalinājis šīs lauvenes mazuļus, tāpēc viņa par notikušo sērojusi. Tas savukārt varētu būt izskaidrojums lauvenes attieksmei pret gazelēnu.

«Tas bija savdabīgi, taču ļoti brīnumaini,» par redzēto stāsta Gordons, piebilstot, ka sākotnēji viņš gaidījis, kad lauva gazeli nogalinās un apēdīs, tomēr tas tā arī nenotika. Dažbrīd lauvene pat centās pasargāt gazeli no citām lauvām, kas izsalkušas devās dzīvnieka virzienā.

«Viņa to tā arī neizdarīja, tā vietā viņa ar mēli sāka mazgāt gazeli. Daba ir ļoti noslēpumaina, nekad nevar zināt, kas notiks tālāk,» pārdomās daļās fotogrāfs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu