Bērni testē: cik plānas un cik daudz pankūku iegūsi no sausajiem maisījumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pipars.lv

Mūsu steidzīgajā ikdienā reizēm esam pateicīgi par veikalā nopērkamajiem gandrīz gatavajiem produktiem, kas ātrāk palīdz tikt līdz kārotajai maltītei. Dažādi maisījumi un saldētie produkti ir tie, kurus izmantojam itin bieži. Bērni noteikti novērtēs, ja mājās gadījumiem, kad nav vajadzīgo sastāvdaļu vai pietrūkst laika, atradīsies kāds maisījums pankūku mīklas pagatavošanai. Bloga www.pipars.lv divpadsmitgadīgais autors Rojs Puķe nav izņēmums, arī viņš labprāt mielojas ar pankūkām. Tāpēc veica nelielu pētījumu, salīdzinot divu ražotāju sausos maisījumus.

Lūk, arī Pipars.lv tests!

Pankūkām ir sena vēsture. Pirmo reizi pankūkas rakstos minētas Senajā Romā, taču es pieļauju, ka pankūku izcelsme ir vēl senāka. Tikko cilvēks iepazina graudus un atklāja uguns varu, domāju, drīz pēc tam sākās pirmie eksperimenti ar mīklai līdzīgām substancēm un radās pirmās pankūkas. Pankūkas izcelsmes datus atstāšu vēsturnieku ziņā, bet es šoreiz vēlos salīdzināt divus pankūku maisījumus. Viens ir «Dobeles» ražojums un otrs «Hercogs».

«Dobeles» maisījums veikalā maksā lētāk nekā «Hercogs». «Dobeles» pankūkas sanāca par čētrām vairāk nekā «Hercoga», un tās bija krietni plānākas. Vizuāli arī skaistākas - visas vienādas, glītas un plānas. «Hercoga» mīklas maisījums sanāca pabiezs, un līdz ar to arī pankūkas sanāca biezākas un nevarētu teikt, ka īpaši glītas. Turklāt pirmās divas pankūkas tika manam sunim, jo nesanāca.
Uz «Dobeles» maisījuma rakstīts, ka maisījums ir bez cukura. Nezinu, vai šis fakts ietekmē, bet man likās, ka «Hercogs» bija saldākas, kaut gan tur sastāvā arī nav minēts cukurs. Abiem maisījumiem norādīts pilnīgi identisks sastāvs, atšķiras tikai kaloriju daudzums (un attiecīgi arī cukurs) - «Dobele» par 9 kcal vairāk.

Es izvēlos «Dobeles» pankūku maisījumu, jo sanāca vairāk, plānākas, skaistākas un, kā jau minēju, lētākas!

Vairāk pētījumu atradīsi blogā "Pipars.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu