Incidents ar griestu plātni bibliotēkā: LNB pārstāvis skaidro notikušā iemeslus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Neitāls/LETA

Sakarā ar incidentu, kad Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) darbiniecei darba telpā uzkrita iekaramo griestu plāksne, veiktas divas būtiskas griestu tehniskā stāvokļa pārbaudes, portālu TVNET informēja LNB Sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Iepriekš vēstīts, ka 30. janvārī LNB ēkā kādai sievietei uzkritusi piekaramo griestu plāksne, tādēļ notikuma vietā ieradusies policija, portālu TVNET informēja aculiecinieki.

LNB pārstāvis portālam TVNET apliecināja, ka laikā no 30. janvāra līdz 7. februārim notika iekaramo griestu plākšņu pārbaude visos bibliotēkas stāvos, ko veica LNB Saimniecības departamenta inženiertehniskā komisija.

«Tā izdarījusi slēdzienu, ka piekaramo griestu plāksnes, kurās ir iemontētas evakuācijas apgaismojuma lampas un skaļruņi (tātad papildu svars), ir drošības nolūkos papildus jānostiprina,» komentēja Zilberts.

Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) apskates secināts, ka LNB nesošo konstrukciju un griestu konstrukcijas stabilitāte un stiprība nav apdraudēta.

Saskaņā ar BVKB atzinumu, griestu plāksnes kritiens var būt skaidrojams ar to, ka, būvdarbu vai arī ēkas ekspluatācijas laikā noņemot un uzstādot plāksni, nav kontrolēta plāksnes uzstādīšanas atbilstība ražotāja norādījumiem.

Lai turpmāk izvairītos no šādiem gadījumiem, BVKB uzdeva LNB veikt piekārto griestu vizuālas pārbaudes un novērtēt plākšņu novietojumu uz nesošajiem profiliem, kas tika arī izdarīts.

Kā ziņo Zilberts, cietušās bibliotēkas darbinieces veselības stāvoklis ir stabils, viņai nozīmēta atpūta, ārsta uzraudzība un ap kaklu jānēsā mīkstais, fiksējošais apsējs.

«Darbiniece šobrīd atrodas uz slimības lapas, taču, tā kā notikusi trauma darba vietā, darba nespējas laikā viņas alga tiek saglabāta pilnā apmērā. Kā iepriekš esmu minējis, visi LNB darbinieki ir apdrošināti, līdz ar to arī izmaksas par ārsta pakalpojumiem tiek kompensētas,» sacīja LNB pārstāvis.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska portālam norādīja, ka sievietei uzkritusi viena piekaramo griestu plāksne un tas noticis telpā, kurā netiek pieņemti apmeklētāji, bet strādā darbinieki.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Tad ziņo par to un laimē divas biļetes uz kinoteātri «Multikino»!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu