Noslēpumainais «proteīns»: kāpēc atšķiras cena jogurtiem ar identisku sastāvu?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Sociālajā tīkla Facebook kāds lietotājs dalījies ar pārsteidzošu AS «Rīgas piena kombināts» mārketingu, kurā redzams, ka diviem jogurtiem ar identisku sastāvu atšķiras cena, par ko pārsteigumu pauduši arī daudzi sociālā tīkla lietotāji. TVNET lūdza ražotāja skaidrojumu šajā situācijā.

Sociālo tīklu lietotāji atzīst, ka visos gadījumos, kad produkta sastāvā minēts «proteīns», cenas lec debesīs. Šajā konkrētajā gadījumā jogurta ar proteīnu cena ir par 30 centiem augstāka nekā «Grieķu jogurtam».

«Uzliec uzrakstu «Fit&Protein», un uzreiz var pacelt cenu par trešdaļu,» sūkstās sociālo tīklu lietotāji, norādot, ka 20% sanāk pārmaksāt par melno iepakojumu vien.

Tāpat arī komentētāji atzīst, ka tā darbojas mārketings visās jomās, un tas apstiprinot tikai faktu, ka patērētāji nelasa produktu sastāvu, labi, ja atšķir ogļhidrātus, proteīnus un taukus. Turklāt garša abiem jogurtiem esot identiska.

«Abiem produktiem - grieķu jogurtam un «Fit&Protein» - ir vienāds marķējums, jo

receptūra un ražošanas tehnoloģija ir vienāda, savukārt ieraugs, kuru nav noteikts norādīt marķējumā, ir atšķirīgs,»

uzsver «Food Union» zīmolu vadītāja Ilona Jaroša.

Viņa skaidro, ka «Grieķu jogurtam» ir grieķu jogurta īpašībām un garšai atbilstošs un raksturīgs ieraugs.

«Grieķu jogurtam ir blīva krēmveidīga struktūra, un tas ir koncentrētāks nekā parastais jogurts, jo šā jogurta pagatavošanai pienu izmanto divreiz lielākās devās. Produkta pozicionējums ir – ideāls jogurts veselībai un novājēšanai,» pauž Jaroša.

Savukārt «Fit&Protein» ir jogurts ar izteikti krēmīgu struktūru, kuru nodrošina atbilstošs ieraugs. «Tas ir universāls jogurts, kas piemērots aktīva dzīvesveida un pareiza uztura cienītājiem, spēkavīriem un sportistiem,» skaidro zīmola pārstāve.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība? Tad ziņo par to!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu