Mīlestības banka romantiķiem - vieta, kur «noguldīt» mīlu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nelielā pilsētiņā Slovākijā atklāta «Mīlestības banka» (Love Bank) - interaktīva izstāde, veltīta pasaulē garākajai poēmai «Marina», ko 1844. gadā sarakstījis Andrejs Sladkovičs.

Banska Štjavnica bija dzimtā pilsēta Marinai Pisčlovai - sievietei, par kuru tika sarakstīta pasaulē garākā poēma. Ievērojamais 2900 rindu garais darbs ir par Pisčlovas un Sladkoviča mīlas dzīvi.

Māja, kurā dzīvoja Pisčlova, atrodas 140 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas. Tajā ierīkotās interaktīvās izstādes autori cer, ka šī vieta piesaistīs romantisku pāru uzmanību.

Izstādē atrodas ne tikai pasaulē garākās poēmas kopija, bet arī citi Sladkoviča darbi, kā arī viņa bibliotēka. Tā izveidota kā garš tunelis, kas nodēvēts par «mīlestības banku». Pāri no visas pasaules var doties uz izstādi Banksa Štjavnicā, lai «mīlestības bankā» atstātu kaut ko, kas liecina par viņu mīlestību.

«Mēs ar līgavaini turp dosimies drīzumā, atstāsim tur kinoteātra biļetes no savas pirmās satikšanās reizes,» aģentūrai «AFP» atklāja 24 gadus vecā Dominika Hrabusova.

Poēmu, kas ir tulkota arī vācu un franču valodā, par pasaulē garāko pasludināja Pasaules rekordu akadēmija - Ginesa pasaules rekordu grāmatas lielākais konkurents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu