Nesabojā ballīti: 5 pazīmes, kas norāda, ka vīns nav lietojams

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai tā ir dzimšanas dienas ballīte, dāmu vakars vai romantiskas vakariņas divatā, bet piepildīta vīna glāze bieži ir labs papildinājums interesantām sarunām. Lai nenāktos vilties vīna kvalitātē, vienmēr pārliecinies, ka tas nav sabojājies. Ne visi vīni ir ideāli piemēroti ilgstošākai glabāšanai. Ja tas ir bijis saskarē ar gaisu pārāk ilgi vai ir bojāts korķis, vīns pudelē bojājas un to nevajadzētu lietot. Lūk, dažas pazīmes, kuras norāda uz to, ka vīns vairs nav lietojams.

  • Pazudusi smarža. Ja vīna aromāts palicis vājāks vai līdzinās mitruma aromātam pagrabā, vai ož pēc etiķa - vīns ir sabojājies. Vēl viena slikta zīme ir uzmācīga rozīņu smarža.
  • Sarkanvīns garšo saldi. Ja sarkanvīns sāk smaržot pēc portvīna vai garšo kā deserta vīns (tajos gadījumos, kad vīns nav kāds no šiem abiem), tas ir bijis pakļauts pastiprinātai siltuma ietekmei un tādēļ vairs nav lietojams.
  • Korķis ir nedaudz izstumts no pudeles. Arī šī ir pazīme, kas norāda uz to, ka vīna pudele ir saskārusies ar nevajadzīgu siltumu un tā rezultātā dzēriens ir sabojāts.
  • Vīns iekrāsojies brūnos toņos. Brūnā krāsa sarkanvīnā norāda uz to, ka vīna lietošanas laiks ir beidzies. Baltie vīni, kuri paliek tumšāki un kļūst izteikti dzelteni, parasti ir oksidējušies.
  • Tas kļuvis burbuļojošs, bet nav dzirkstošais vīns. Parasts vīns, kurš kļūst gāzēts vai putojošs, ir sācis atkārtotu gatavošanās procesu, un to baudīt nedrīkst.

Viena no šīm pazīmēm ne vienmēr tiešām apstiprinās to, ka vīns ir sabojājies. Vienmēr pasmaržo to un nobaudi, pirms pieņem lēmumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu