Labu apetīti: «Cāļa kroketes» ar spalvu piedevu!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Vika Rēze

Sociālajā tīklā «Facebook» kāda lietotāja dalījusies ar «Rīgas miesnieka» ražoto «Cāļa krokešu» fotoattēlu, norādot, ka katrā gabaliņā atrodamas spalvas. «Aizdomājos... Labs pirkums! Visai pakai - katrā gabaliņā spalvas. Izlasot spalvas, cik droši ēst tādu?!?» jautā sociālā tīkla lietotāja. Portāls TVNET lūdza uzņēmuma «Rīgas miesnieks» skaidrojumu, kā tas var būt, ka viņu ražotais produkts satur spalvas, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) komentāru šajā situācijā.

Iedzīvotāji zem ieraksta dalījušies kā savā sašutumā, tā arī norādījuši, ka «nekas labs tur nav gaidāms par diviem eiro kilogramā», daļa izteikuši atvieglojumu, ka vispār neēd dzīvnieku valsts produktus, kamēr citi ironiski atzinuši, ka «nu vismaz zināt, ka vista klāt stāvējusi».

«Pārtikas produktā, protams, nedrīkst atrasties svešķermeņi,» uzsver Pārtikas un veterinārā dienesta sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Šajā gadījumā patērētājs ar pretenziju var vērsties pie produkta ražotāja, kas ir atbildīgs par produkta nekaitīgumu un kvalitāti, kā arī pieteikt sūdzību Pārtikas un veterinārajam dienestam. Lai informācija būtu pilnīga,

piesakot sūdzību, būtu jānorāda produkta ražotājs, nosaukums, laiks - kad un kur produkts iegādāts, kā arī produkta partijas numurs vai derīguma termiņš,

kas ir nodrukāts uz produkta iepakojuma, lai būtu iespējams identificēt piesārņoto produkta partiju.

Meistere piebilst, ka «Rīgas miesnieks» nav ražošanas uzņēmums, bet gan preču zīme. Līdz ar to produkts varētu būt ražots vai nu Jelgavā, vai Igaunijā, svarīgi to noskaidrot, jo no tā ir atkarīgs, kādas pārbaudes un kur veicamas.

Diemžēl zīmola «Rīgas miesnieks» pārstāvji solīto atbildi ar situācijas skaidrojumu portālam nesniedza.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība? Tad ziņo par to!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu