Fotoceļojums: Uz augšu pa sirreālas ledus alas sienām Monblānā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Kādiem drosminiekiem izdevies realizēt neparastu piedzīvojumu - fotogrāfs Matiss Dumass kopā ar alpīnistu Džefu Mersjēru, izmantojot profesionālu ekipējumu, devās augšup pa unikālu ledus alu, kas atrodas ledājā, pašu piedzīvojumu iemūžinot fotogrāfijās.

Caurulei līdzīgā ledus ala, kas dabīgā veidā izveidojusies, vasaras mēnešos caur to tekot ūdenim, ir apmēram 50 metrus dziļa, vēsta aģentūra «Rex Features».

«Pirmo reizi pie šīs alas nonācu, kad kopā ar klientiem devos pārgājienā pa Monblānu. Es nekavējoties zvanīju Džefam un sacīju, ka man ir neprātīga ideja,» par plānoto stāsta fotogrāfs.

Ledājs ar nosaukumu «Mer de Glace» atrodas Monblāna ziemeļu nogāzē - tas ir 7,5 kilometrus garš un 200 metru dziļš. Tas tiek uzskatīts par lielāko ledāju Francijā, turklāt tajā atrodas arī neparastā ledus ala.

«Būt iekšā ledājā bija lieliski, varēja dzirdēt, kā tas kustas; un redzēt, kā gaisma laužas tam cauri, bija unikāli un neticami,» stāsta Dumass.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu