Arābu Emirātos atklāts pasaulē garākais nobrauciens ar trosi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2. februāri Apvienotajos Arābu Emirātos atklāts pasaulē garākais «zipline» jeb nobrauciens pa trosi kā putna lidojumā. Asu izjūtu cienītāji atrakcijas laikā sasniedz līdz pat 150 kilometru stundā lielu ātrumu.

Nobrauciena trose, kas atrodas valsts ziemeļos pie Omānas robežas, ir 2,8 kilometrus gara, salīdzinoši tās garums pielīdzināms 28 futbola laukumiem, ziņo aģentūra «Reuters».

Aizraujošo aktivitāti realizējis Rāselhaimas emirāts. Lielākā daļa Apvienoto Arābu Emirātu tūristu ceļojumu laikā dodas uz vieniem no pasaulē lielākajiem lielveikaliem, kā arī apmeklē slēpošanas trases iekštelpās, tāpēc Rāselhaimas emirāts šādā veidā vēlas mudināt tūristus baudīt dabu.

Lai piedalītos nobraucienā, interesentiem jābūt vismaz 1,22 metrus gariem un ne vairāk kā 150 kilogramus smagiem. Aktivitātei nav nekādu vecuma ierobežojumu.

Pasaulē garākais nobrauciens ar trosi iekļauts arī Ginesa Pasaules rekordos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu