Latgales zoodārzā plānota tropikārija izveide

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daugavpilī, Latgales zoodārzā plānota tropikārija izveide, kas paredz tropu zonas izveidi jau esošajās zoodārza telpās, kā arī jaunas tropikārija ēkas būvniecību, aģentūrai LETA pastāstīja zoodārza direktors Mihails Pupiņš.

Tropu zonas izveides darbus zoodārza ēkā plānots pabeigt jau līdz šī gada oktobrim, to izmaksas tiek lēstas 35 000 eiro apmērā. Tāpat patlaban tiek strādāts pie tropikārija jaunās ēkas koncepcijas. Jaunā ēka plānota kā sava veida siltumnīca ar augstām sienām, kur zem stiklota jumta atradīsies mākslīgi veidotas klintis, koki ūdenskritumi un daudz kas cits Lai tās iemītniekiem būtu komforti dzīves apstākļi, ēkā tiks uzturēts tropiem atbilstošs mikroklimats.

Tropikārija jaunās ēkas būvniecībai zoodārza direktors cer piesaistīt arī Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Tropikārija būvniecības aptuvenās izmaksas pagaidām nav zināms, jo patlaban vēl darbs rit tikai pie koncepcijas izstrādes.

Šogad Latgales zoodārzā plānots nomainīt arī gājēju celiņu segumu, kas sen jau neatbilst mūsdienu prasībām. Tāpat plānots uzstādīt jaunu žogu apkārt zoodārza teritorijai. Zoodārza nākotnes plānos ietilpst arī pārējās tam pieguļošās teritorijas un purva, kurš atrodas aiz iestādes, apgūšana.

Pērn, izmantojot pašvaldības piešķirtos līdzekļus, Latgales zoodārza ēka ieguva jaunu ārējo veidolu. Minstināšanās ar zoodārza ēkas siltināšanu un renovāciju vairāk nebija pieļaujama, jo minētais dzīvās dabas stūrītis pilsētas centrā ir viena no tūristu un pilsētas iedzīvotāju iecienītākajām un visvairāk apmeklētākajām vietām Daugavpilī. Darbu gaitā zoodārzā no jauna tika uzbūvēta arī ventilācijas sistēma.

Latgales zoodārzā ir aplūkojami dzīvnieki, kas mitinās Āfrikā, Āzijā, Dienvidamerikā un citās pasaules daļās. Tā apmeklētāju skaits turpina pieaugt un pērn sasniedza 47 000.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu