Apburoši kazlēni cīnās par vietu uz akmens

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Jau pāris stundas pēc dzimšanas kazlēni sper savus pirmos soļus un skraida, tāpēc nav nekāds brīnums, ka šie dzīvnieki aktīvi cenšas uzrāpties arī klintīs. Uzjautrinoši skatu Evansa kalnā Kolorado štatā izdevies uzņemt fotogrāfei Hilarijai Brelovai.

Attēlos redzams, ka četriem kazlēniem izdevies uzrāpties uz akmens. Kalnu kazas draudzīgi rāpjas viens otram virsū un visādi citādi cenšas atrast katrs savu vietu, kur iekārtoties.

Lai arī kazlēni lielākoties no mammas krūts atradinās pēc viena mēneša, vēl apmēram gadu tās mammai seko ik uz soļa. Kazas savus mazuļus aizstāv un pasargā no briesmām.

Kalnu kazas mazuļus laiž pasaulē pēc sešu mēnešu ilga grūtniecības perioda. Lai arī pēc dzimšanas kazlēni sver nedaudz vairāk nekā trīs kilogramus, jau tuvāko stundu laikā dzīvnieki sāk skraidīt un censties uzrāpties klintīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu