Neaizmirsti par Jaunā gada apņemšanos: padomi veselīgam uzturam

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Jaunais gads jau ir «ieskrējies», un dažiem, iespējams, apņemšanās sākt jaunu dzīvi, vairāk sportot, ēst veselīgāk, pamazām sāk izsīkt, tāpēc piedāvājam nelielu portālā «Buro247» publicēto atgādinājumu veselīgākam dzīvesveidam. Seko šiem padomiem, un tev nenāksies atkal, sākoties nākamajam gadam, apņemties to pašu no jauna.

1. Pievieno citrona šķēli dzeramajam ūdenim

Saldināto dzērienu vietā labākais variants vienmēr ir ūdens. Pievieno savam ūdenim garšu ar citrona šķēli. Tas arī noderēs labākai gremošanai un detoksikācijai, turklāt citroni ir labs C vitamīna avots.

2. Pasūti ne vairāk, cik spēj apēst

Mēģinot apēst visu, kas ir uz šķīvja, iespējams, tu piespied sevi apēst vairāk, nekā vari uzņemt. Tā vietā, lai izšķērdētu ēdienu, liec mazākas porcijas, tādā veidā izvairoties no pārēšanās.

3. Izvēlies veselīgākas alternatīvas

Papūlies iepirkties veselīgāk, kad aizej uz pārtikas veikalu. Noteikti izvēlies produktus, kas satur mazāk tauku, sāls, cukura un vairāk - kalcija un šķiedrvielu.

4. Aizstāj desertu ar augļiem

Apmierini savu kāri pēc saldumiem, izvēloties augļus. Augļi, piemēram, āboli, satur daudz antioksidantu un var samazināt holesterīna līmeni. Apēd arī ābola mizu, tas nodrošinās nepieciešamās šķiedrvielas.

5. Uzkodām izvēlies riekstus un sēklas

Jūties izbadējies darbā? Našķojies ar veselīgiem riekstiem un sēklām tā vietā, lai izvēlētos kartupeļu čipsus. Mandeles ir laba izvēle, ņemot vērā, ka tās satur veselīgos taukus, E vitamīnu, šķiedrvielas un olbaltumvielas. Līdzīgi arī saulespuķu sēklas satur šķiedrvielas, labos taukus, E vitamīnu un citas minerālvielas.

6. Vismaz reizi nedēļā ievies salātu dienu

Stiprini savu organismu ar zaļajiem salātiem un kāpostiem, kas satur šķiedrvielas un vitamīnus. Lai iegūtu C vitamīnu, pievieno oranžos dārzeņus, piemēram, tomātus un burkānus. Proteīnus savukārt iegūsi, pievienojot grilētu lasi, vistas krūtiņu vai tofu. Ja vēlies arī ogļhidrātus, lai iegūtu sabalansētu maltīti, pievieno kukurūzu, pupiņas vai kartupeļus. Visbeidzot, izvairies no krēmveida mērcēm, kas nereti ir pārpildītas ar cukuru un taukiem, tā vietā dod priekšroku olīveļļai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu