Baltais pingvīns: atšķirīgos ne vienmēr izstumj no bara!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BAREND BECKER / CATERS NEWS

Ārkārtīgi neparasts Adeles pingvīns, kas ir baltā krāsā, izceļas citu pingvīnu bariņā, redzams «Carter News» fotogrāfijās.

Pingvīnam trūkst melno spalvu, kamēr sugasbrāļi ir melnbalti. Taču par spīti atšķirīgajam izskatam pingvīns nav kļuvis par izstumto, tieši pretēji - gozējas pašā pingvīnu bara vidū.

Pingvīns jau ir kļuvis slavens starp dažiem pētniekiem Austrumantarktīdā. Daudzi cilvēki jau atzinušies, ka izspiegojuši pingvīnu vairošanās laikā oktobrī un novembrī.

Neparasto skatu iemūžinājis austrāliešu meteorologs Barends Bekers no Hobārtas Tasmānijā, kurš noslēdza savu trīspadsmit mēnešu ilgo darbu Antarktīdā.

«Biju dzirdējis par šo pingvīnu no citiem ekspedīciju dalībniekiem, kuri to bija sastapuši jau iepriekš,» stāsta fotogrāfiju autors, piebilstot, ka tā bija ekspedīcijas pēdējā diena un vienīgā iespēja iemūžināt reto pingvīnu.

«Šis pingvīns ir ārkārtīgi rets, jo ir balts, taču ne albīns - acis un knābis tam ir ar normālu pigmentāciju,» norāda fotogrāfs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu