Bizona un brieža cīņa: kurš kuru?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diana Buzoianu/ REX

Ragi pret ragiem uz ziemīgas ainavas fona - tā izskatās bizona un brieža cīņa, vēsta aģentūra «Rex Features». Eiropas bizons un staltbriedis atdalījušies no bara, lai pierādītu savu spēku. Vienā no «Vida Press» fotogrāfijām izskatās, ka pretinieki paklanās viens otram kā tradicionālās cīņu mākslas meistari pirms cīņas.

Fotogrāfijas uzņēma fotogrāfe Diāna Buzoiana Brasovā, Transilvānijas reģionā Rumānijā.

Četrdesmit divus gadus vecā Diāna nolēma doties foto ceļojumā pēc tam, kad divdesmit gadus bija prom no savas dzimtās puses.

«Pēc divdesmit gadiem ārzemēs es gribēju atgriezties un ar citām acīm paskatīties uz savu valsti,» saka fotogrāfe.

«Kopā ar draugu ceļojām no Rumānijas dienvidiem līdz pašiem valsts ziemeļiem,» viņa stāsta, piebilstot, ka viņu automašīna bijusi labi aprīkota arī ekstremāliem laikapstākļiem.

«Mēs nolēmām gulēt mežā un tādā veidā ieraudzīt dabas skaistumu.»

Pēc aukstām naktīm, kad temperatūra pazeminājās līdz -11 grādiem, mūsu rīts sākās ar sniegputeni - perfektu laiku fotografēšanai.

«Iepriekš nekad nebiju sastapusi bizonu. Viņi mierīgi sadzīvo ar staltbriežiem, taču reizēm viņiem patīk vienam otru pakaitināt, īpaši ja runa ir par pārtiku,» stāsta fotogrāfe.

«Viņu skatienu intensitāte un izteiksme bija redzēšanas vērta. Tas izskatījās pēc vīriešu apmācību rituāla vai izrādīšanās savām sievietēm.»

Fotogrāfe stāsta, ka vērojusi un fotografējusi šo cīņu vairākas stundas, slēpjoties aiz koka žoga.

Fotogrāfijas tika uzņemtas Valea Zimbrilor dabas rezervātā Rumānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu