Sinsinati zooloģiskajā dārzā piedzimis mīlīgs Āfrikas skudrulācis

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carters News Agency

Sinsinati pilsētā, ASV, pēdējo divdesmit gadu laikā pirmo reizi piedzimis Āfrikas skudrulācis, vēsta «Carters News».

Veselīgais mazulis nosaukts par Vinsolu, jo piedzimis tieši ziemas saulgriežos. Vinsols ir pirmais veselīgais Āfrikas skudrulācis jeb cauruļzobis, kas piedzimis zooloģiskajā dārzā kopš 1994. gada.

Mamma Ali (13 gadus veca) deva dzīvību mazulim pagājušā gada beigās, un

dzimšanas brīdī Āfrikas skudrulācis svēra nieka 1,4 kilogramus.

Dzīvnieku aprūpes komanda šobrīd cieši uzrauga mammu un mazuli, lai nodrošinātu, ka Ali nejauši neuzveļas vai neuzkāpj virsū mazulim.

Aprūpētāji uzņēmušies aukles lomu skudrulācim aptuveni uz diviem vai trīs mēnešiem. Tiklīdz aprūpes komanda būs pārliecināta, ka Vinsols var pastāvēt pats par sevi, viņi ar Ali tiks pārvietoti uz cauruļzobju biotopu. Tur viņus jau sagaidīs mazuļa tēvs, 23 gadus vecais Digijs.

Sinsinati zīdītāju kurators Maiks Dulanejs norādījis, ka

cauruļzobji ir ļoti neveikli, tāpēc mēs iejaucamies, lai pārliecinātos, ka nekas nevar noiet greizi,

piebilstot, ka citi zooloģiskie dārzi guvuši panākumus ar šāda veida pieeju.

Ali jūtas komfortabli starp cilvēkiem, un šķiet, ka neiebilst pret aprūpētāju uzmanību. Viņi visu dienu pavada kopā ar māti un mazuli un iejaucas, tiklīdz mazulis atrodas neērtā pozīcijā un apdraud sevi.

«Viņš jau ir personība,» norādījis galvenais aprūpētājs, piebilstot, ka cauruļzobis bijis ļoti aktīvs un ieradies piecas dienas pirms noliktā laika. Arī viņa ausis jau izslējušās ātrāk, nekā tas parasti notiek cauruļzobjiem mazuļiem.





KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu