Labākais draugs ārstē: suņi samazina bērnu iespēju saslimt ar astmu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Augot kopā ar suni, samazinās bērnu iespēja saslimt ar astmu, savukārt kaķis risku palielina, atklāts jaunā pētījumā. Londonas Impērijas koledžas veiktajā pētījumā atzīts, ka tiem bērniem, kam bērnībā bija suns, ir mazāka iespējamība saslimt ar astmu vēlāk dzīvē, vēsta izdevums «The Telegraph».

«Iepriekšējie pētījumi pierāda, ka suņi, iespējams, pārnēsā «labās» baktērijas, taču viņi pārnēsā arī alergēnus, kas var izraisīt astmas simptomus. Tā ir «jaukta bilde», kas mums būtu jāizanalizē,» norāda pētnieki.

Pētnieki pieļauj, ka viens no iemesliem varētu būt suņu netīrība, kam bērni tika pakļauti agrāk, tādējādi stiprinot imūnsistēmu pret alerģijām. «Suņi mēdz dzīvot ārā un pārnēsā lielu daudzumu baktēriju. Agrs suņu un bērnu kontakts - divu trīs, īpaši līdz viena gada vecumam, pasargā no astmas,» pētnieki norāda «Daiy Mail».

Pētījumā tika iekļauti 20 000 bērnu no dažādām vecuma grupām. Pētījuma mērķis bija noteikt riska faktorus bērniem, kuriem varētu attīstīties astma.

Pētījumā atklāti vairāki faktori, kas var liecināt par to, ka vēlāk dzīvē cilvēkam parādīsies astma. «Piemēram, bērniem, kam ir sēkšanas simptomi un ekzēma agrā bērnībā, ir vairāk nekā 75% iespējamība piedzīvot astmu, sasniedzot 20 gadu vecumu.» Arī alerģija pret putekļu ērcītēm palielina astmas risku vēlāk dzīvē.

Lielbritānijas Astmas biedrības pārstāvji norāda, ka jāatceras, ka dzīvnieki, tostarp suņi un kaķi, ražo blaugznas, urīnu un siekalas, kas var izraisīt astmas simptomus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu