Noskaidro kļūdas, kuras tu pieļauj, lietojot virtuves dēlīti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja tu gatavo, tad, visticamāk, tavu virtuves piederumu sarakstā ir arī vismaz viens, ja ne pat divi virtuves dēlīši. Tie šķiet pavisam pašsaprotami un vienkārši palīgi virtuves darbos, taču ir daudz mazu nianšu, kuras der zināt: kādus dēlīšus labāk izmantot, vai ir labi tos mazgāt trauku mašīnā, kāds ir labākais izmērs. Uzzini azstoņas virtuves dēlīšu lietošanas kļūdas, lai turpmāk tās vairs nepieļautu.

 
Foto: Depositphotos.com

Gaļas un dārzeņu griešana uz viena virtuves dēļa

Izvairies no dažādu produktu – gaļas (liellops, vista, cūkgaļa) un augļu, dārzeņu griešanas uz viena virtuves dēļa. Izvēlies dažādu krāsu plastmasas dēlīšus - katram produkta veidam savu, piemēram sarkanu jēlai gaļai un zaļu dārzeņiem. Ja tu priekšroku dod koka dēlīšiem, izmanto krāsaino līmlenti, lai tos iezīmētu.

 
Foto: Depositphotos.com

Slideni dēlīši

Ietaupi savu laiku un sargi pirkstus, padarot drošu savu virtuves dēlīti, vēl pirms sāc uz tā griezt produktus. Ja iegādājies jaunu - izvēlies ar gropītēm vai arī zem sava esošā liec mitru papīra dvieli, kas neļaus dēlītim slīdēt pa galda virsmu.

Ievēro – neliec zem dēlīša auduma dvieli, tas var būt par biezu un tieši pretēji – radīt nestabilu darba virsmu!

 
Foto: Depositphotos.com

Nepareiza izmēra dēlītis

Tāpat kā pārāk mazi paklāji neiederas dzīvojamā istabā, tāpat pārāk mazi griežamie dēlīši apgrūtina darbu virtuvē. Dod sev pietiekami daudz vietas, lai brīvi vari produktus griezt šķēlēs un kubiņos, neuztraucoties par to, ka kaut kas var nokrist no griežamās virsmas.

Lai pārliecinātos, ka tavs virtuves dēlītis ir pietiekami liels, novieto nazi diagonāli dēlītim, ja naža gali iet pāri, tad dēlītis ir par mazu; dēļa virsmai jābūt par dažiem cm lielākai nekā nazim.

 
Foto: Depositphotos.com

Neaizmirsti ieeļļot!

Pēc vairākām mazgāšanas reizēm, koka dēļi sāk izžūt, plaisāt un deformēties. Ieeļļo tos ar šķidro parafīnu vai bišu vasku - tas nav kaitīgs un palīdz izvairīties no ūdens absorbēšanas.

 
Foto: Depositphotos.com

Ja izmanto stikla vai marmora virtuves dēlīšus

Šie dēlīši ir tīri dekoratīvi un nav ieteicami izmantošanai pamatfunkcijām - produktu griešanai, smalcināšanai. Tādi materiāli ātri notrulina nažus, kā arī ir ļoti slideni.

 
Foto: Depositphotos.com

Bambusa dēlīši

Bambuss ir daudz cietāks nekā koks, tā rezultātā naži paliks neasi daudz ātrāk. Ja tomēr šis materiāls tev šķiet vistīkamākais dabas aizsardzības nolūkos, iegādājies labu nažu komplektu, kuram sola kalpošanu mūža garumā, vai arī labu nažu asināmo.

 
Foto: Depositphotos.com

Nolietoti virtuves dēlīši

Ja tavam dēlītim ir parādījušies robi un dziļi iegriezumi, to kļūst ļoti grūti kopt, kā rezultātā rodas lieliska vide baktērijām. Nežēlo veco dēlīti - nomaini pret jaunu!

 
Foto: Depositphotos.com

Virtuves dēlītis un trauku mazgājamā mašīna

Vienalga, vai tas ir no koka vai plastmasas, virtuves dēlīti nevajadzētu mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, jo tur tie ilgāk ir pakļauti ūdens un karstuma iedarbībai. Vienkārši nomazgā to ar lielāku daudzumu trauku mazgājamā līdzekļa. Ja vēlies, lai būtu īpaši tīrs, - izmērcē ūdens un galda etiķa šķīdumā (4:1) pirms mazgāšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu