Desmit valstis, kurās amerikāņu tūristi nav gaidīti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tūrisms valsts ekonomikai var būt īstas zelta raktuves, ja tiek izmantots pareizi; un vairums valstu pasaulē pieņem tūristus ar atplestām rokām. Taču ir dažas vietas pasaulē, kas nolēmušas, ka viņiem ir daudz labāk bez jaunpienācēju pūļiem. Te būsinterneta vietnes «Boredarticles.com» apkopotās desmit valstis, kas ir «slēgušas durvis» amerikāņiem un citu tautu pārstāvjiem pasaulē.

1. Saūda Arābijā visiem ieceļotājiem jāsaņem galvojums no rezidentiem vai pilsoņiem. Pat ja esi to saņēmis, nav garantijas, ka tiksi pie vīzas, ņemot vērā, ka dokumentu piešķiršanas process šajā valstī ir ļoti selektīvs.

2. Irānā vairs pat nepastāv ASV vēstniecība, pateicoties ķīlnieku sagrābšanai un saspīlētajai situācijai starp abām valstīm kopš 1979. gada. Pat ja amerikānim izdosies dabūt vīzu no Pakistānas vēstniecības, būs jāpierāda, ka ceļojumā dodas ar tūristu grupu.

3. Ziemeļkoreja pieprasa visiem apmeklētājiem pasūtīt pilnu ceļojuma paketi pirms ceļojuma. Tāpat ceļojuma laikā būs jāievēro prasība palikt kopā ar pavadoņiem visu laiku.

4. Sīrijā pašlaik norisinās konflikti, bet ja tas tevi neattur, pastāv liela varbūtība tomēr netikt pie vīzas. Kopš katra vīza tiek apstiprināta sarežģītā procesā, potenciālajiem apmeklētājiem jāsaskaras ar nenoteiktu gaidīšanas laiku, kamēr tā tiek apstiprināta vai noraidīta.

5. Kubas un ASV attiecības uzlabojas pamazām, bet pastāvošie ceļošanas noteikumi joprojām neatļauj brīvi ieceļot valstī. Ja vien amerikānis nevar apstiprināt, ka atrodas Kubā oficiālu iemeslu dēļ, būs jāpagaida kāds laiciņš, lai apmeklētu šo valsti.

6. Somālija ir zināma ar lielo skaitu pirātu, kas klejo pa jūrām ap to, kas vien jau varētu atturēt tūristus doties uz šo valsti. Pat ja tiekat cauri pirātiem, ir nepieciešams galvojums un ielūgums apmeklēt šo valsti.

7. Ja Angola ir tavā noteikti apmeklējamo valstu sarakstā, būs jārēķinās ar nopietniem izdevumiem, pat pirms uzzini, vai varēsi apmeklēt šo valsti. Pirms pieteikšanās vīzai nāksies samaksāt pieteikuma un uzaicinājuma maksu, kā arī rezervēt lidmašīnas biļetes un palikšanu viesnīcā.

8. Centrālāfrikas Republikā kopš 2014. gada nepastāv ASV vēstniecība, kas nozīmē, ka visiem ASV pilsoņiem vīza jāpiesaka Francijas vēstniecībā. Jāņem vērā, ka robežas šajā valstī ir ļoti stingras, un ir valsts daļa, kas vispār negrib redzēt ASV pilsoņus.

9. Lībijas un ASV attiecības ir saspīlētas visu 21. gadsimtu, kas noveda pie ASV vēstniecības slēgšanas 2014. gadā. Bez vīzas ASV pilsoņiem ir mazas izredzes apmeklēt šo valsti, un tas, iespējams, ir uz labu, ņemot vērā augsto noziedzības līmeni valstī.

10. Alžīrija ir vēl viena valsts, kas vēlas, lai apmeklētāji pierāda savu maksātspēju, samaksājot par ceļojumu pirms viņi ierodas. Sākumā rezervē viesnīcu, pēc tam saņem uzturēšanās atļauju. Kad tas ir nokārtots, nāksies sazināties ar vietējo tūrisma aģentūru, lai apstiprinātu uzaicinājumu. Un tikai tad tu varēsi pieteikties vīzas saņemšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu