10 veidi, kā pārvarēt paģiras

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladislav Muslakov

Svētki ir nosvinēti, citiem tie bija mierīgi, kādam varbūt pārāk vētraini, tāpēc droši vien aktuāls ir jautājums - ko darīt, lai nākamajā dienā nejustos tik slikti? Ir taču jābūt kādam līdzeklim pret galvassāpēm un sliktu dūšu pēc vētrainas nakts! «Menhealth.com» apkopojis populārākos ieteikumus paģiru pārvarēšanai ar ekspertu padomiem. Diemžēl nav viena konkrēta risinājuma, taču dažas lietas spēj palīdzēt pret konkrēto problēmu.

Ūdens

Noteikti dzer ūdeni! Kā jau zināms, alkoholam piemīt urīndzenošs efekts, tādējādi tas var izraisīt dehidratāciju. Pirms iekrīti gultā pēc vētrainas uzdzīves, vēlams izdzert pāris glāzes tīra ūdens. Turklāt nākamreiz, ejot uz ballīti, ieteicams pēc katra alus iedzert vienu glāzi ūdens, kas aizstās zaudēto šķidrumu.

Kafija

Daudzi cilvēki arī ikdienā izmanto melno dziru, lai pamostos un justos moži darbā. Taču kofeīns var gan ārstēt, gan radīt galvassāpes, tāpēc, arī dzerot kafiju, ieteicams palielināt izdzertā ūdens daudzumu.

Vairāk alkohola jeb «salāpīšanās»

«Slikta doma,» vienprātīgi ir eksperti. Tas nedaudz notrulinās sajūtas, bet paildzinās alkohola iedarbību, padarot galvassāpes tikai stiprākas. Vēl viens iemesls, kāpēc labāk izvairīties no šādas taktikas, - tas var jūs novest pie alkohola atkarības.

Grauzdiņi vai cepumi

Vai atceries, ka mamma bērnībā deva cepumiņus, kad neko citu nevarēji ieēst? Tas ir labs padoms arī pieaugušajiem, kuri iepriekšējo nakti pavadījuši alkohola sabiedrībā. Kamēr citi pārtikas produkti nespēj apturēt «karuseli» kuņģī, ogļhidrāti var palīdzēt atgriezt cukura līmeni normā.

Trekns ēdiens

Tas, ko tu ēd pēc iedzeršanas, vairs nav no svara, galvenais ir tas, ko esi ēdis līdz trakulīgajām svinībām. Ēdiens palēnina alkohola uzsūkšanos asinīs, un laba maltīte pirms ballītes var glābt nākamo dienu.

Pretsāpju zāles

Atvieglot pulsējošās galvassāpes ar tableti vai divām ir iespējams, bet jāatceras, ka aknas jau tā «strādā virsstundas», lai pārstrādātu alkoholu; vēl tabletes var būt pārāk liela slodze un izraisīt aknu bojājumus.

Vitamīni

Ja esi ieradis dzert vitamīnus, tad vari to darīt, taču neviens pētījums neapstiprina, ka tie palīdzētu paģiru gadījumā. Un viena vētraina nakts nav pietiekami ilgs periods, lai zaudētu organismam svarīgas uzturvielas. Tāpēc raizēties nav pamata!

Vingrošana

Arī «izsvīšana» ir mīts, jo alkohols pārstrādājas daudz ilgāk. Taču endorfīnu izdalīšanās, ko nodrošina vingrošana, pilnīgi noteikti uzlabos garastāvokli. Arī pāris kaloriju sadedzināšana mazinās vainas apziņu par alkohola patēriņu iepriekšējā vakarā. Tikai atceries dzert ūdeni arī sportojot!

Sekss

Nav pētījumu, kas pierādītu, ka sekss palīdzēs aizgaiņāt paģiras, taču tas noteikti liks laikam paiet ātrāk. Ja tas dara tevi laimīgu, uz priekšu!

Labākās zāles - profilakse

Visi zina, ka dzert vajag atbildīgi! bet ja nu gadījumā tas ir aizmirsies: dzer aptuveni vienu dzērienu stundā. Organisms vienu alu vai vīnu pārstrādā aptuveni 60-75 minūtes. Pirms iedzeršanas labi paēd un, pasūtot alu, palūdz arī ūdeni, ko neatstāj uz galda, bet gan izdzer. Un atceries par mērenību!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu