«Laimīgās» drēbes! Kā veicināt laimes sajūtu ar apģērba palīdzību?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daian Gan

Izrādās, drēbes, ko nēsājam, ne tikai ietekmē mūsu garastāvokli, bet var to arī veidot. Apzināti izvēloties un nēsājot konkrētu apģērbu, var pieaugt mūsu laimes sajūta, vēsta interneta vietne www.psychologies.co.uk.

Drēbes var uzlabot mūsu emocijas un likt justies laimīgākam, bet tas var būt arī pretēji - mūsu noskaņojumu var sabojāt tas, ko no rīta izvelkam no skapja.

Hertfordšīras universitātes profesore Karena Paina atklājusi, ka tas, ko izvēlamies valkāt, ir ļoti atkarīgs no mūsu emocionālā stāvokļa. Viņas 2013. gada pētījumā atklājies, ka, jūtoties depresīvi, sieviešu izvēle attiecībā uz apģērbu bija pilnīgi citāda nekā tad, kad viņas jutās laimīgas. Piemēram, kad sievietēm jautāja, ko viņas valkā, kad jūtas depresīvi, vairāk nekā puse atbildēja, ka džinsus (tikai trešdaļa nēsā džinsus, kad jūtas laimīgas).

Sliktā noskaņojumā vairāk iespējams, ka sievietes arī nēsās maisveida topus (57% gadījumos, salīdzinot ar 2%, kad jūtas laimīgas). Tāpat atklājās, ka daudz vairāk iespējams, ka sievietes uzvilks kleitu, kad jūtas laimīgas (62%), salīdzinot ar 6%, kad jūtas depresīvi.

Nēsā drēbes, ko tu asociē ar laimi! Pētniece iesaka darīt to pat tad, kad jūties slikti, jo pastāv liela saikne starp apģērbu un garastāvokli. Kad jūties slikti, izvēlies topiņu, ko nēsāji kādā nozīmīgā pasākumā.

Pētījumā arī atklājās divreiz lielāka iespējamība, ka sieviete uzliks cepuri, kad jūtas laimīga, nevis depresīva. 31% sieviešu arī uzvilks mīļākās kurpes, kad jūtas laimīgas, bet tikai 6% - kad jūtas slikti.

Pētījumā atklāts, ka «laimīgās» drēbes ir labi piegrieztas, figūru uzlabojošas un izgatavotas no spilgta un skaista auduma.

Cits 2014. gada pētījums, kurā piedalījās 2000 sieviešu, atklāja, ka sievietes izvēlas tērpties melnā krāsā pirmdienās, taču uz nedēļas beigām izvēlas gaišākas un spilgtākas krāsas. Lauz šo tendenci un izvēlies ko spilgtu nedēļas sākumā, lai «iekustinātu» nedēļu.

Tāpat pētījumā ieteikts piedomāt pie džinsu izvēles, jo bieži vien tās ir slikti piegrieztas un īsti labi «nesēž», kas var signalizēt par to, ka to valkātājam nav īsti svarīga sava āriene vai arī viņš jūtas depresīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu