Seši padomi, kas palīdzēs mazināt brīvdienu stresu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzenina Lukac

Nav noslēpums, ka daudzie pienākumi, kas saistīti ar gatavošanos svētkiem un pašiem svētkiem, var novest pie fiziska un emocionāla stresa. Par laimi, ir veidi, kā to nepieļaut. CNN piedāvā sešas vienkāršas, bet efektīvas tehnikas, kas palīdzēs atjaunot ķermeni un prātu, kad tumšās īsās dienas un svētku laika «spiediens» sāk spiest pie zemes.

Izrullē stresu

Stundām ilgi esot kājās iepērkoties, gatavojot maltīti un ballējoties, muskuļi var savilkties sāpēs. Lai gan masāža būtu lieliska ideja, kuram gan vēl tam atliek laiks? Taču ir kāds vienkāršs risinājums - izrullēt kājas, gurnus un muguru ar rulli vai masāžas bumbu. Šāda veida pašmasāžas rīkus var iegādāties sporta preču veikalos vai internetā, glabāt dzīvojamās istabas plauktā un nepieciešamības gadījumā likt lietā.

Izkop līdzjūtību

Apdāvinot citus svētku laikā, teju visi jūtas labvēlīgi. Taču no šīs sajūtas ātri vien mūs var izsist gara rindā veikalā, stāvvietas neesamība autoplacī un rupji radinieki. Par laimi, mēs varam stiprināt savu līdzjūtību ar meditācijas palīdzību. Pētījumi pierāda, ka līdzjūtības meditācijas praktizēšana pozitīvi ietekmē stresa samazināšanu. Lai praktizētu ātru un vieglu līdzjūtības meditāciju, vienkārši aizveriet acis un iztēlojieties kādu, kam būtu nepieciešama līdzjūtība. Koncentrējieties uz attēlu un lēni trīs reizes atkārtojiet šīs frāzes: «Es vēlu tev mieru. Es vēlu tev mīlestību. Es vēlu tev laimi.»

Dzer vairāk ūdeni

Ņemot vērā, ka ķermenis galvenokārt sastāv no ūdens, daudzi apzinās ūdens lielo nozīmi. Taču ne visi apjauš, ka patiesībā hidratācija mazina stresu. Pavisam neliela dehidratācija var novest pie stresa hormona kortizola vairošanās, kas rada trauksmi, nogurumu un uzbudinātību. Pārāk bieži, esot aizņemti ar svētku aktivitātēm, aizmirstam lietot ūdeni nepieciešamajā daudzumā. Lai izvairītos no organisma atūdeņošanās, vienmēr turiet somā ūdens pudeli.

Aktīvi praktizē pateicību

Brīvdienās izmanto izdevību ne tikai apdāvināt citus, bet arī pateikties par dāvanām saviem mīļajiem. Pētījumi pierāda, ka pateicībai ir pozitīva ietekme uz veselību un kopējo labklājību, piemēram, paaugstināta enerģija, imūnsistēmas stiprināšana, garastāvokļa uzlabošana, cīņa ar depresiju un attiecību stiprināšana.

Ziemeļkarolīnas universitātes pētījuma dati liecina, ka pāriem, kas praktizē pateicību ik dienas, ir stiprākas attiecības un viņi ir daudz apmierinātāki ar savu dzīvi.

Elpo vieglāk

Parasti, kad esam stresā, tas mūs aizved no pašreizējā mirkļa raizēs par nākotni vai pagātni, domājot «kā sagādāt visas nepieciešamās dāvanas» vai «kāpēc es kaut ko pateicu draudzenei tajā ballītē». Tāpēc dziļa elpošana ir viena no labākajām stresa sagraušanas tehnikām. Mūsu elpošana vienmēr norit pašreizējā mirklī; savienojoties ar to, mēs varam likt prātam atgriezties šeit un tagad. Tas prasa tikai 90 sekundes dziļas elpošanas, lai izsauktu relaksāciju mūsu parasimpātiskajā nervu sistēmā, kas samazina stresa hormona ražošanu, palēnina sirdsdarbību un samazina asinsspiedienu. Pagariniet un padziļiniet katru ieelpu un izelpu.

Vingro

Brīvdienu pārdzīvošanai par labu nenāk arī sporta zāles vai jogas studijas apmeklējuma izlaišana. Labā ziņa ir tāda, ka tikai ar dažiem vingrinājumiem varam samazināt stresu un atvieglot brīvdienu spiedienu. Ja aizraujies ar jogu, pavadi vien divas minūtes, izvēloties spēcinošas jogas pozas. Ja tevi aizrauj kas aktīvāks, izvēlies augstas intensitātes vingrojumus, iekļaujot lēkāšanu, pietupienus u.c.

Atrodiet savu stresa samazināšanas tehniku un lai jums laimīgas brīvdienas, veselīga un laimīga dzīve!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu