Mērķtiecīgs darbs ar lieliskiem rezultātiem! Labas mežsaimniecības prakses piemēri

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mežs nav iedomājams bez saimniekošanas tajā, tieši tāpēc tiek organizēts konkurss «Sakoptākais mežs», kura mērķis ir ar labiem piemēriem iedrošināt meža īpašniekus strādāt. Atskatoties uz konkursam pieteiktajiem īpašumiem, ir gandarījums par saimniekiem, kas mežā strādā ar prieku un aizrautību, lietojot dažādas ilgtspējīgas mežsaimniecības metodes. Piedāvājam ikvienam atskatīties uz labas saimniekošanas prakses piemēriem.

«Šis meža nostūris ir ļoti apbrīnojams un apbrīnojams ar to, ka šeit cilvēki ir strādājuši ļoti mērķtiecīgi, jau ilgus gadus, un mēs šobrīd redzam rezultātu viņu tikpat kā mūža darbam. Tas tiešām ir fascinējoši, jo katrs stūrītis, katra vietiņa, katrs kociņš ir apmīļots, aplolots, kopts,» par īpašnieka Gunta Vībāna saimniecību «Ļūcāni» saka Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektora Irina Pilvere. «Ar mīlestību ar ļoti lielu darbu panākumi arī meža nozarē ir ļoti augsti.»

Konkursa «Sakoptākais mežs» finālā tika izvirzīts saimniecības «Jaunkalniņi» īpašnieks Māris Bērziņš no Cieceres pagasta, saimniecības «Liepziedi» īpašnieks Kārlis Martinsons no Limbažu pagasta un saimniecības «Ļūcāni» īpašnieks Guntis Vībāns no Zasas pagasta. Uzvarētāji tika apbalvoti meža nozares gada balvas «Zelta čiekurs» pasākumā, kas norisinājās 1. decembrī.

Konkursa otrajai kārtai tika izvēlēti septiņi finālisti - «Aucenieki» un «Polīši» Kuldīgas novadā, «Jaunkalniņi» Brocēnu novadā, «Liepziedi» Limbažu novadā, kā arī «Ļūcāni» Jēkabpils novadā, «Liepas» Burtnieku novadā un «Barnekalns» Madonas novadā.

Konkursa «Sakoptākais mežs» mērķis ir apzināt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos un veicināt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Šogad konkurss norisinās pirmo reizi, taču titulu «Sakoptākais mežs» turpmāk paredzēts piešķirt katru gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu