Svinību idejas skeptiķiem un pārējiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alecu Gabriel/Unsplash

Ziemassvētkus un Jauno gadu var sagaidīt, pavadīt un svinēt ļoti dažādi. Piemēram, ierasti un tradicionāli pie svētku galda ar tuviniekiem, bet dažādībai var meklēt arī alternatīvas. Portāls TVNET apkopoja dažādus iespējamos variantus ne tikai ar izklaidējošiem pasākumiem.

Kļūsti par brīvprātīgo!

Apnicis viss ierastais, skaļais, trauksmainais un traku ballēšanos uzskati par bezjēdzīgu? Iespēju būt noderīgam un paveikt ko tiešām vērtīgu ir daudz. Sazinies ar tuvējo veco ļaužu pansionātu, krīzes centru, dzīvnieku patversmi, noskaidro, kas būtu labākā dāvana, un dodies ciemos pie tiem, kas to novērtēs visvairāk! Tāpat idejai – piesakies brīvprātīgā darbam, lai palīdzētu bez ģimenes palikušiem bērniem. Vairāk informācijas – Valsts sociālās aprūpes centrs mājaslapā –http://www.vsacriga.gov.lv/.

Sportiskā garā

26. decembrī no pulksten 11.00 līdz 16.00 Rīgas Nacionālajā sporta manēžā norisināsies ģimeņu sporta diena «Sportiskā eglīte», kurā dalībnieki varēs iesaistīties vairāk nekā desmit aizraujošās sportisko uzdevumu aktivitātēs noformētas īpaši Ziemassvētku noskaņās. Dalībnieki, kas piedalīsies pasākumā, saņems pateicības, sadarbības partneru dāvaniņas, un pašiem mazākajiem pasniegs arī pateicības rakstus. Ieeja un aktivitātes «Sportiskā eglīte» ir bez maksas. Sīkāka informācija «sportiskaeglite.lv».

Jaunais gads skeptiķiem

Ja esi viens no tiem, kas patiesi ienīst Jauno gadu, tad ņem un pasūti to pāris mājas tālāk! Paliec mājās ar savu labāko draugu vai otru pusīti, skaties filmas, atver pudeli šampanieša un noskaties uguņošanu kādā televīzijas kanālā. Vēl pastāv iespēja svinēt kopā ar vecākiem, tomēr tas visdrīzāk atkarīgs no tā, cik bieži viņus satiec ikdienā un kādas ir jūsu attiecības kopumā... Droši vien vērtīgi atcerēties, ka pārlieka grādīgo lietošana kopā ar vecākiem var novest pie dažādām arī ne tik patīkamām sarunām un nākamais rīts var nest diezgan lielas morālās paģiras... Ja tomēr izlem no tā izvairīties, tad vēl viens brīnišķīgs veids, kā aizbēgt no Jaunā gada svinību jezgas pilsētā, ir noīrēt namiņu kaut kur dziļi mežā. Ja vēlies palutināt sevi mazliet vairāk – brauc uz SPA, kur relaksēsi ne tikai prātu, bet arī ķermeni. Un, protams, tu vari arī nedarīt pilnīgi neko un vienkārši iet gulēt.

Vienkārši izbaudi

Koncerts vienmēr var radīt pareizo noskaņu, lai tie būtu svētki vai ikdiena. Noteikti ir vērts apmeklēt kādu, jo izvēle ir plaša un piedāvājums noteikti būs interesants dažādām gaumēm:

- MEGA koncerts

Rīgas Kongresu namā 29. decembrī pulksten 19:00 Vecgada lielkoncertu sniegs čellu trio «Melo-M» izveidotais čellu megaorķestris, kas apvieno vairāk nekā 50 dažādu paaudžu čellistus.

- Alternatīvi

21. decembrī pulksten 21:00 Kaņepes kultūras centrā uzstāsies Eleonora, kas darbojas dažādos džeza projektos. Ieeja bez maksas.

Šajā pašā vietā 28. decembrī pulksten 20:00 klausītājus priecēs jaunais pianists no Arhangeļskas Deniss Stelmaks, kura muzikālie darbi ir «elegants ambient-klavieru mikslis, kas parāda spilgtu un nostalģisku bildi».

- Enerģiski

Ar lielo svētku koncertu «Arēnā Rīga» 29. decembrī uzstāsies grupa «Alphaville» - apvienība, kas izpilda tādas iekustinošas dziesmas kā «Forever young» un «Big in Japan».

- Svētīgi

26. decembrī pulksten 19.00 Lutera baznīcā Torņakalnā notiks Latvijas mūziķu sadarbības projekta «Tev tuvumā» koncerts ar Artūra Skrastiņa, Aijas Andrejevas, Marta Kristiana Kalniņa un grupas «Putnu balle» piedalīšanos. Ieeja bez maksas.

Izklaide visai ģimenei

Futūristiski - Rīgas iepirkšanās centrā «Elkor Plaza» būs pieejama mūsdienīga interaktīva izstāde visai ģimenei «Future Live!». Izstāde darbosies katru dienu, piedāvājot interaktīvas tehnoloģijas, gaismas un skaņas instalācijas, kā arī iespēju nokļūt citās galaktikās.

Dejas un rotaļas – izklaides centrā «Fantasy Park Riga!» kopā ar Disney un Marvel varoņiem spēlēs spēles, būs bērnu diskotēka un Ziemassvētku vecītis ar dāvanām. Pasākums notiks 23., 24., 25., 26., 27. un 28. decembrī no pulksten 10:00 līdz 12:00. Vairāk informācijas pa tālruni 28814119.

Mazliet palidosim?

Kāpēc Liepāja? Jo ceļš uz šo vēju pilsētu pie jūras arī var būt kā daļa no izpriecas. Uz šejieni kursē ne tikai autobusi, bet arī vilciens, kur kopīgi sasēties jautrā draugu kompānijā. Ja galamērķī gribas nokļūt ātrāk, tad vērts izmantot aviokompānijas «AirBaltic» pakalpojumus. Liepājas pilsētas centrā būs svētku uguņošana. Šogad paredzēts koncerts ar Ralfu Eilandu un grupu «PeR». Pēc tam var doties uz pazīstamo Liepājas klubu «Fontaine Palace», kur notiks svētku svinības ar dažādiem mūziķiem. Vairāk informācijas «travel.liepaja.lv».

Tiem, kas par pārbaudītām vērtībām

Ja vēlies nokļūt savas bērnības ziemā, tad noteikti vērts apmeklēt Ziemassvētku tirdziņu Vecrīgā, Līvu laukumā, kas būs atvērts laikā no 24. decembra līdz 7. janvārim, no pulksten 10 līdz 20. Paredzēti pārsteigumi bērniem. Ja jūtams iekšējs aicinājums ne tikai apmeklēt svētku tirdziņu, bet vienkārši izbaudīt skaistu mūziku un paveikt arī kādu labu darbu, tad 25. decembrī pulksten 15 Rīgas Domā notiks labdarības koncerts «Apsnieg eņģeļu koks». Ieeja ir pret ziedojumiem bērnu paliatīvās aprūpes nodrošināšanai. Par vienu no galvenajām Jaunā gada sagaidīšanas vietām noteikti jāmin 11. novembra krastmala, kur uzstāsies dīdžejs Roberts Lejasmeijers Andrejeva, Normunds Rutulis, Ivo Grīsliņš-Grīslis un daudzi citi. Svinības krastmalā notiks līdz pat pulksten 3:00 naktī.

Un atceries, ka citiem Jaunajā gadā jāstrādā, tāpēc izbaudi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu