Dabas brīnums: suņu mamma audzina leopardēnu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vladivostokas zoodārzā zeltainā retrīvera mātīte Tesa uzņēmusies rūpes par Amūras leoparda mazuli. Tesai ir četri kucēni, taču sunīte gādā arī par leopardēnu, barojot un mazgājot to, vēsta aģentūra «Reuters».

Leopardēns tika nošķirts no mātes, kurai raksturīga agresīva uzvedība. Viņa apēdusi savos iepriekšējos trīs metienos piedzimušos mazuļus.

«Nevaram pateikt, kāpēc tā notika. Taču nolēmām neriskēt ar vēl vienu mazuli,» stāsta Vladivostokas zoodārza veterinārārsts Viktors Agafonovs.

Zoodārza kopēji leopardu mazuli baro ar piena maisījumu. Trīs nedēļu laikā dubultojies leopardēna svars un garums, un dažkārt tas pamielojas ar truša gaļu.

Leopardu mazulis jau izaudzis lielāks par Tesas kucēniem, tāpēc viņam tika atrasti jauni spēļu biedri - divarpus mēnešus veci lauvēni un tīģerēni. Lai arī abi ir lielie kaķi, to uzvedība ir atšķirīga - tīģeriene ir mierīgāka, bet lauvene daudz skraida un spēlējas, stāsta Agafonovs.

Amūras leopardi ir kritiski apdraudēta dzīvnieku suga. Krievijas galējos dienvidaustrumos savvaļā ir tikai apmēram 19 līdz 26 Amūras leopardi, bet visā pasaulē ir ap 60 īpatņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu