Āfrikas cūku mēri konstatē Brocēnu novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šonedēļ konstatējuši 18 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, turklāt sērga pirmoreiz konstatēta Brocēnu novada Blīdenes pagastā, informēja PVD.

ĀCM pirmo reizi konstatēts piecām beigtām meža cūkām Brocēnu novada Blīdenes pagastā.

Tāpat slimība konstatēta arī pa divām meža cūkām Dobeles novada Dobeles pagastā, Kandavas novada Matkules pagastā, Limbažu novada Limbažu pagastā, Rēzeknes novada Maltas pagastā un Viesītes novada Viesītes pagastā.

ĀCM konstatēts arī pa vienai meža cūkai Dobeles novada Bērzes pagastā, Rēzeknes novada Pušas pagastā un Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā mēris šogad konstatēts 1149 dzīvniekam 81 novada 222 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu