Piketā prasa reformas dzīvnieku labturības uzraudzībā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgā notiek biedrības «Dzīvnieku brīvība» organizēts pikets, lai pieprasītu reformas dzīvnieku labturības uzraudzībā.

«Dzīvnieku brīvības» pārstāvji norāda, ka dzīvnieku labturības uzraudzību nepieciešams padarīt efektīvu un caurspīdīgu, paredzot tiesības sabiedriskajām dzīvnieku aizsardzības organizācijām pārliecināties par PVD veikto pārbaužu objektivitāti.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar TV3 raidījumā «Nekā personīga» 3.septembrī vēstīto, organizācija «Dzīvnieku brīvība» «Baltic Pork» fermā Allažu pagastā ir konstatējusi rupjus dzīvnieku tiesību un likumu pārkāpumus, tostarp dzīvnieku sišanu, pusdzīvus priekšlaikus dzimušus sivēnus un sivēnmāšu turēšanu aizgaldos, kuros tās nespēj apgriezties.

«Dzīvnieku brīvība» pārstāvji pauduši pārmetumus PVD par labturības prasību ievērošanas kontroli, jo PVD reģionālās nodaļas darbinieki nesen notikušā dienesta ikgadējā labturības pārbaudē «Baltic Pork» fermā nekādus pārkāpumus nav atraduši.

Tūlīt pēc televīzijas sižeta «Dzīvnieku brīvība» izplatīja arī paziņojumu, kurā uzsvēra, ka šis neesot pirmais gadījums, kad PVD «ilgstoši pieļauj likuma pārkāpumus industriālajās fermās».

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere aģentūru LETA 4.septembrī informēja, ka PVD saistībā ar no biedrības «Dzīvnieku brīvība» saņemto informāciju par labturības prasību pārkāpumiem cūkkopības uzņēmuma «Baltic Pork» novietnē tajā veica atkārtotu pārbaudi un konstatēja ilgstošu grūsno sivēnmāšu turēšanu individuālajos, nevis atnešanās aizgaldos. Par konstatētajiem pārkāpumiem PVD ir sācis administratīvo lietvedību, un uzņēmums «Baltic Pork» turpmāk būs pastiprinātā PVD uzmanības lokā.

Tāpat PVD izvērtēs arī «Baltic Pork» iepriekš veikto pārbaužu rezultātus un PVD inspektora, kas šīs pārbaudes veicis, atbildību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu