Dabas aizstāvji atmet ar roku cīņai pret Japānas vaļu medniekiem

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā vides aizstāvju organizācija «Sea Shepherd» otrdien paziņojusi, ka šosezon nepārtvers Japānas vaļu medību kuģus ūdeņos ap Antarktīdu, ko darīja kopš 2005.gada. «Sea Shepherd» dibinātājs kapteinis Pols Vatsons pavēstīja, ka organizācija vairs nevar sacensties ar Japānas novērošanas tehnoloģiju.

Viņš arī apsūdzēja Austrāliju, Jaunzēlandi un ASV, kas tās darbojas kopīgi ar Japānu.

«Japāna tagad izmanto militāru novērošanu, lai reālajā laikā ar satelītiem vērotu «Sea Shepherd» kuģu pārvietošanos un ja viņi jebkurā brīdī zina, kur ir mūsu kuģi, viņi var no mums viegli izvairīties,» pavēstīja Vatsons. «Mums nav viņu naudas, mums nav viņu tehnoloģiju. Mums jāatrod alternatīvs veids, kā ar viņiem rīkoties, un mēs atradīsim.»

«Sea Shepherd» kuģi katru gadu seko līdzi Japānas vaļu mednieku kuģiem, cenšoties izjaukt vaļu medības.

Starptautiskā Vaļu medību komisija 1986.gadā noteica vaļu komerciālo medību aizliegumu, bet atļāva vaļu nogalināšanu zinātniski pētniecisku pasākumu laikā. Atsaucoties uz šo punktu, Japāna turpina medīt vaļus Antarktīdas piekrastes ūdeņos, nemaz neslēpjot faktu, ka gaļa tālāk nonāk veikalos un restorānos.

Tokija norāda, ka vaļu medībām ir dziļas saknes Japānas kultūrā, un vēlas atcelt komerciālo medību aizliegumu.

Vides aktīvisti vaļu medības nosoda, un parasti tās neatbalsta arī vairums japāņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu