Sākts lielisks projekts - «Minku māja»; aicina atbalstīt šo pasākumu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

DzAb «Ķepu ķepā» šobrīd mīt ap 50 kaķu. Ir sākts liels projekts – «Minku māja», ir ielieti pamati lielai, skaistai mājai, kas dos iespēju visiem kaķiem uzturēties vienuviet, siltumā, savās vietiņās. «Ir sākta celtniecība, bet ir tā, ka mēs vieni visu nevaram,» tā TVNET skaidro biedrībā. Celtniecība ir apturēta līdz brīdim, kad atkal būs līdzekļi tās turpināšanai. Tādēļ sākam šo akciju un ļoti gaidām atbalstu!

Vai zināt, ko nozīmē «Ķepas»?! Tā ir vieta, kur dzīvnieki atkopjas pēc dažādām traumām. Atkopjas pēc tam, kad kļuvuši lieki un nevajadzīgi. Sāk meklēt jaunas mājas. Šeit procedūra arī ir stingra - kopā ar pārējiem jaunos iemītniekus uzreiz nelaiž, viņus ievieto stacionārajā būrī ar ieklātu segu un maltīti. Diemžēl kvadratūras ir tik, cik ir, un likumi mūsu valstī nosaka kvadratūru, cik nepieciešams vienam kaķim, līdz ar to biedrībai jau teju neiespējami ir uzņemt jaunus iemītniekus.

«Šobrīd ir pienācis laiks parūpēties par to, lai patversmē nonākušie kaķi var baudīt lielāku plašumu un brīvību. Šobrīd kaķi dzīvo divās istabās. Nevarētu teikt, ka viņiem klājas slikti, taču nevar apgalvot arī, ka viņiem ir nodrošināts komforts. Daļa šo kaķu pie mums dzīvo gadiem, jo mēs esam pret veselu dzīvnieku eitanāziju. Ļoti gribētos nodrošināt minčiem iespējami jauku un ērtu to laiku, kuru viņi pavada pie mums, «Ķepās»,» vēstī uzruna mājaslapā, atklājot, ka «tipveida patversmes būri nav tas, uz ko mēs tiecamies. Minku rīcībā būs atsevišķas, mazas istabiņas, ar plauktiem, kur viņi var gulēt, un atrakcijām, pa kurām kāpelēt. «Minku mājas» projektā ir paredzēti āra voljēri ar jumtiņu, kur kaķiem būs iespējams iziet ārā, baudīt saulīti un vērot putniņus. Šā projekta ietvaros mēs spētu uzņemt 50 pieaugušus kaķus.»

«Ir pagājuši seši gadi, kopš «Ķepu ķepā» ir patvērums tiem, kas izmesti. Atstāti un aizmirsti. Sešu gadu laikā uzcelti skaisti, funkcionāli un mūsdienīgi suņu voljēri 70 astēm. Ievilkts mājā ūdens, kanalizācija un centrālā apkure. Ir uzcelta burvīga nojume zirgiem. Mīļie, tas viss bez jūsu atbalsta nebūtu iespējams!» atzīst biedrībā!

Lai «Minku māja» varētu tapt tāda, kā izplānots, ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Patversmes telefona numurs - 29733601
Projekts «Minku māja»
Dzīvnieku aizsardzības biedrība «Ķepu-Ķepā»
Reģistrācijas numurs 40008176673
Ziedojumu konts LV37HABA0551030617983

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu